Увійти

Васильченко: «Гральний бізнес треба узаконити, обсяг нелегального ринку перевищує 1 млрд доларів на рік»

16:07, 9 Липня 2020
Сергій Гумен
Підписатися Читати в повній версії

Народна депутатка від фракції «Голос» Галина Васильченко заявила, що Верховна Рада має підтримати проєкт закону «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», адже на сьогодні обсяг нелегального ринку перевищує 1 мільярд доларів на рік.

Поділитися:

Васильченко: «Гральний бізнес треба узаконити, обсяг нелегального ринку перевищує 1 млрд доларів на рік»

Народна депутатка від партії «Голос» Галина Васильченко висловилася на тему легалізації грального бізнесу. Парламентарка заявила, що підтримує голосування за законопроєкт №2285-д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», якщо його ухвалення буде в інтересах народу України.

«Минулого тижня Верховна Рада не встигла розглянути всі поправки до закону про легалізацію грального бізнесу, а тому на наступному пленарному засіданні депутати знову повернуться до цього питання. Закон ще не прийняли, але глянувши на всі прийняті поправки та настрої народних обранців, ми вже бачимо: скоро гральні автомати стануть нашими сусідами. І, на жаль, попри всі ухвалені положення, закон про гральний бізнес несе ризики.

  1. Гральні автомати дозволяють розміщувати в 3-х і 4-х зіркових готелях. Скільки таких готелів на кожному кроці, особливо у великих містах? Фактично ця норма дозволяє розміщувати гральні автомати в житлових кварталах, де кожного дня проходять тисячі людей. Ми ж пропонували дозволити гральні автомати виключно в 5-ти зіркових готелях, аби доступ до них справді був обмеженим.
  2. Необмежена кількість гральних автоматів у країні. У першому читанні була прийнята норма про максимальну кількість гральних автоматів, яка може розміщуватись на території України. Їх мало бути 40 тисяч. Хоч ми подавали поправку, що їх має бути 30 тисяч. Але навіть норму про 40 тисяч забрали! Тепер скільки їх буде? Невідомо.
  3. Закон дозволяє розміщувати гральні автомати на «території готелів», а не в приміщеннях готелів. Насправді, до території готелів можна віднести що завгодно, а тому таке словосполучення відкриває велике поле для маніпуляцій.
  4. Закон легалізує інтернет-казино. Хоча незрозуміло, яким чином це все збираються контролювати. Якби заборонили, то це було б суттєвою підставою для блокування відповідних сайтів.

У чиїх інтересах розроблені такі положення? Якщо зібрати всі норми до купи, то бачимо: це чудова можливість окремим бізнесам розгулятись на широку ногу. Так, завдяки нашій з «Голос» наполегливій позиції вдалось відстояти дві важливі поправки: заборонити відкривати гральні зали ближче, ніж за 500 метрів до закладів освіти; власники гральних автоматів, які дозволили грати особі до 21 року чи визнано залежній від ігор людині, відшкодують родині 10-ти кратну вартість програшу», – розповідає народна депутатка.

«Ми розуміємо, що заборона грального бізнесу, яка діє з 2009-го року, ні до чого хорошого не привела, а лише вивела гральний бізнес у тінь. Станом на сьогодні обсяг нелегального азартного ринку перевищує 1 мільярд доларів на рік. Це все супроводжується ненадходженням до державного бюджету податків і зборів, які мали б сплачуватися за нормальних умов функціонування грального бізнесу. Саме тому легалізація потрібна. От тільки вона повинна бути розумною та в інтересах людей!

Бо коли влада говорить, що цей закон допоможе суттєво наповнити бюджет, то передусім маємо поставити собі запитання: шляхом чиїх грошей він буде наповнюватись? Це ж будуть не якісь абстрактні гроші. Це будуть гроші громадян України», – наводить слова Васильченко видання Zaxid.net.

Сьогодні «Рейтинг Букмекерів» писав, що заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук розповіла, у скільки разів зменшиться кількість ігрових автоматів в Україні після ухвалення законопроєкту про гральний бізнес.

Політолог пояснив, чому варто легалізувати гральний бізнес в Україні

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Голова UGC просить перевірити на корупційність новий законопроєкт про азартні ігри
16:07, 9 Липня 2020
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
16:07, 9 Липня 2020
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
16:07, 9 Липня 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
16:07, 9 Липня 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
16:07, 9 Липня 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
16:07, 9 Липня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія