Увійти

В Іспанії почала діяти заборона реклами гемблінгових компаній

20:09, 4 Вересня 2021
Олександр Дузь
Підписатися Читати в повній версії

Напевно, багатьох цікавить, куди ж зникли з форми команд Ла Ліги логотипи букмекерів. Можливо, хтось подумав, що відомі клуби знайшли більш щедрих спонсорів, але це на так і справа тут у державній політиці щодо азартних ігор.

Поділитися:

В Іспанії почала діяти заборона реклами гемблінгових компаній

Законопроект, який забороняє рекламу гемблінгових компаній, був затверджений ще восени минулого року. Проте держава дала десять місяців на узгодження всіх нюансів між сторонами, які пов’язані з рекламою азартних ігор.

Футбольні клуби, догравши сезон Ла Ліги, влітку почали шукати нових спонсорів, зрозумівши, що потік беттингових грошей скоро закінчиться. Валенсія, наприклад, змінила у якості титульного спонсора БК Bwin на криптовалютний токен, а «Севілья» – Marathonbet на трейдингову платформу. Комусь пощастило менше й вони досі знаходяться у пошуках нових партнерів.

Для іспанського футболу, який не так багато заробляє на телевізійних правах, якщо порівнювати з тією ж Англією, втрата букмекерської підтримки – справжній виклик. Проте державу більше хвилюють темпи розвитку залежності серед населення. Саме через це реклама азартних ігор фактично зникне.

Заборона стосується не тільки футболок команд, стадіонів та спорту загалом. Реклами більше не буде на телебаченні, радіо та в інших ЗМІ. Її заборонено також розташовувати на міських рекламних площах, плакатах тощо. Однак є один момент – деякі ЗМІ отримають можливість демонструвати промо гемблінгових компаній в період з першої години ночі до п’ятої ранку.

Цікаво, що  обмеження стосуються тільки приватних букмекерів та казино. Державні компанії зможуть й далі рекламуватися у будь-який час.

За інформацію іспанських видань, заборона офіційно почала працювати з початку вересня. За порушення чинного законодавства заплановані штрафи від 100 тисяч євро до 1 мільйона. Крім того, порушникам заборонять працювати протягом шести місяців.

Youtube заборонив рекламу букмекерів

Twitch закрив рекламу букмекерів, Time2Play вирішив цим скористатися 

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Ліга націй 2024/2025: Іспанія – головний фаворит на титул, Німеччина та Франція замикають трійку претендентів
20:09, 4 Вересня 2021
«Реал» не програє в Ла Лізі 35 матчів: БК приймають ставки на новий рекорд без поразок
20:09, 4 Вересня 2021
Віктор Циганков 2024/2025: лінія на результативність гравця в Ла Лізі
20:09, 4 Вересня 2021
Ла Ліга 2024/2025: Мбаппе, Левандовський, Жуніор, Альварес та інші фаворити в боротьбі за звання найкращого бомбардира
20:09, 4 Вересня 2021
Букмекер Luckia став одним із головних спонсорів Ла Ліги
20:09, 4 Вересня 2021
12,3 млн гривень на перемогу Іспанії у фіналі: беттор був упевнений у перемозі Ямаля і компанії
20:09, 4 Вересня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія