Увійти

Уряди США і Швейцарії розподілили арештовані активи власника букмекера BetOnSports

15:11, 27 Листопада 2015
Рейтинг Букмекерів
Підписатися Читати в повній версії

Міністерство юстиції Швейцарії повідомило, що уряди цієї країни та США розподілили заарештовані на банківських рахунках $49 млн. Як інформує CalvinAyre, ці гроші раніше належали Гері Каплану, засновнику наразі нефункціонуючої беттинг-оператора BetOnSports.

Поділитися:

Фінансові активи «мертвого» букмекера знайшли нових господарів

Молоді беттори навряд чи пам’ятають такий бренд, як BetOnSports. Цей букмекер в 2006-му році став однією з перших жертв нового закону про незаконність азартних ігор в Інтернеті, який був ухвалений в США. Компанія, що оперувала за офшорною ліцензією Коста-Ріки, виявилася зруйнована після гучних арештів своїх топ-управлінців. Співробітники американського Міністерства юстиції затримали генерального директора Девіда Каррутерса та засновника BetOnSports Гері Каплана, після чого сайт оператора був закритий, а операційна діяльність зупинена.

Обидва бізнесмени в кінцевому підсумку були засуджені до тривалих термінів тюремного ув’язнення за нелегальну діяльність у сфері азартних ігор і несплату податків. Близько $50 млн особистих коштів Каплана з тих пір були заморожені на його рахунках у декількох банках Швейцарії.

Ще в 2013-му році американська влада запропонувала швейцарцям розділити суму активів Каплана між двома країнами – в подяку швейцарському уряду за допомогу у виявленні цих незаконно зароблених коштів. Але лише декілька днів тому Казначейство США переказало колегам зі Швейцарії їх «частку» у розмірі $25 млн.

Тим часом, багато тисяч клієнтів BetOnSports в результаті нападів американської влади на оператора і подальшого краху компанії повністю втратили депозити на своїх аккаунтах. Відтоді бетторам так ніхто нічого і не відшкодував. Уряд ні США, ні Швейцарії досі не продемонстрував найменшого бажання направити якусь частину із арештованих (і, як бачимо, вдало поділених) грошей Каплана на виплати постраждалим гравцям.

Опубліковано у: Бізнес, Новини букмекерських компаній
Поділитися:
Схожі записи
Легалізація онлайн-ставок в Узбекистані: закон набуде чинності з 2025 року, грати можна з 18 років, фізичні особи звільнені від податку
15:11, 27 Листопада 2015
Верховний суд Іспанії скасував обмеження для реклами азартних ігор, зокрема для знаменитостей
15:11, 27 Листопада 2015
У Казахстані заборонять азартні ігри для держслужбовців, військових, боржників та осіб до 25 років
15:11, 27 Листопада 2015
Через загрозу договірних поєдинків заборонили приймати ставки на боксерські бої в одній з країн
15:11, 27 Листопада 2015
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
15:11, 27 Листопада 2015
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
15:11, 27 Листопада 2015
Коментарі
Написати коментар
Повна версія