Увійти

У ВР зареєструють законопроєкт з поправками до закону про гральний бізнес

10:10, 27 Жовтня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу» Данило Гетманцев. За його словами, парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики створив робочу групу для розробки і подання в стислі терміни законопроєкту з поправками до закону про легалізацію азартних ігор. Цей документ повинен усунути усі помилки та правові колізії.

Поділитися:

У ВР зареєструють законопроєкт з поправками до закону про гральний бізнес

«Створюємо робочу групу з розробки законопроєкту з поправками в закон про гральний бізнес у стислі терміни», – передає слова глави комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцева інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

Народний обранець від монобільшості Олег Марусяк зазначив, що відповідний законопроєкт уже напрацьований і після обговорення робочою групою його буде зареєстровано на сайті Верховної Ради.

Позачергове засідання Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики було скликане для обговорення призначення на посаду голови та двох членів Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Таке рішення окремі члени парламентського комітету вважають неправомірним.

Нагадаємо, днями Кабінет Міністрів  за «карантинною процедурою» призначив на посаду керівника регуляторного органу ветерана АТО Івана Рудого, а членами Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей стали юристка Олена Водолажко і координатор міжнародних проєктів Євген Гетьман. Уряд, як переконують окремі нардепи, вдало скористався законодавчою колізією, провівши добір на ці вакансії.

Що стосується юридичних неточностей у законі про легалізацію грального бізнесу, то мовиться насамперед про дві взаємосуперечливі поправки. Відповідно до положень першої правки, конкурс з відбору кандидатів на в члени Уповноваженого органу проводить Комісія з питань вищого корпусу державної служби у спеціальному порядку, затвердженому Кабміном. Тоді як у другій правці мовиться, що конкурс повинна проводити конкурсна комісія, сформована Комітетом ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Як сьогодні інформував «Рейтинг Букмекерів», рекомендації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) не врахували у законі про легалізацію азартних ігор.

Що не так з процедурою формування складу Комісії з регулювання азартних ігор: роз’яснення юристки

Опубліковано у: Новини
Теги: ,,,
Поділитися:
Схожі записи
«ВБЕТ»: »Ми не встановлювали обмежень щодо введення/виведення коштів, це ліміти з боку банків»
10:10, 27 Жовтня 2020
Гетманцев: «За 8 місяців гральний бізнес поповнив бюджет України на суму 11,7 млрд гривень»
10:10, 27 Жовтня 2020
БК «ВБЕТ» відновила роботу платіжних систем: представники букмекера розповіли про нововведення
10:10, 27 Жовтня 2020
БК «Фавбет» запустила розділ «Скарбничка»: розбираємося, для чого він потрібен
10:10, 27 Жовтня 2020
КРАІЛ: «В Apple Store було заблоковано 62 мобільні додатки з нелегальними азартними іграми»
10:10, 27 Жовтня 2020
Антон Кучухідзе: «Партнерство між КРАІЛ і META показує, що навіть онлайн-сегмент азартних ігор можна ефективно регулювати»
10:10, 27 Жовтня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія