Увійти

У Молдові затримали чотирьох підозрюваних в організації договірних матчів

14:12, 8 Грудня 2020
Сергій Гумен
Підписатися Читати в повній версії

Центр по боротьбі з корупцією провів обшуки у деяких президентів футбольних клубів, тренерів, агентів і футболістів. Четверо з підозрюваних були затримані на 72 години та поміщені в ізолятор. Серед підозрюваних – футболісти клубів національного чемпіонату. Їм загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

Поділитися:

У Молдові затримали чотирьох підозрюваних в організації договірних матчів

Національний антикорупційний центр Молдови затримав чотирьох підозрюваних в організації договірних матчів в чемпіонаті країни з футболу. Про це йдеться в опублікованій у вівторок заяві НАЦ.

«Четверо осіб затримано, ще 11 підозрюються в організації договірних футбольних матчів. Серед них президенти футбольних клубів, керівники спортивних шкіл і гравці, які представляють половину з десяти команд національного дивізіону», – йдеться в повідомленні. Операція була проведена спільно з фахівцями Європолу та Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), які надали слідчим інформаційну допомогу.

За даними слідства, в обмін на винагороду деякі футболісти грали таким чином, щоб звести матч до потрібного результату, який заздалегідь був відомий букмекерам, в тому числі й закордонним. Тільки в нинішньому році було проведено понад 20 договірних матчів, а орієнтовна виручка тих, хто їх організував, склала близько 600 тисяч євро.

Якщо провина затриманих буде доведена, вони можуть отримати покарання у вигляді штрафу у 250 тисяч лей (близько 14 тисяч доларів) або тюремного терміну від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від чотирьох до семи років.

Варто нагадати, що це вже не перший скандал з договірними матчами в молдавському футболі. У 2015-му році стало відомо про спроби вплинути на деяких гравців молодіжної збірної країни перед матчем з командою Бельгії.

Минулого тижня «Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що футболіста шведського клубу «Ельфсборг» звинуватили в договірному матчі.

Російський голкіпер розповів, як його звинуватили в договірному матчі в Казахстані

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
У Китаї довічно дискваліфіковано 43 футболістів за договірні матчі
14:12, 8 Грудня 2020
П’ять тенісистів із Мексики та Еквадору були спіймані на договірних матчах
14:12, 8 Грудня 2020
89% потенційних договірних матчів у серпні відбулися у футболі
14:12, 8 Грудня 2020
У Бразилії саджатимуть до 6 років за договірні матчі
14:12, 8 Грудня 2020
Футболісти АПЛ часто отримують пропозиції організувати договірний матч
14:12, 8 Грудня 2020
На Євро-2024 не виявлено підозрілих ставок: УЄФА та IBIA стежили за беттінг-активністю під час турніру
14:12, 8 Грудня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія