Увійти

У Грузії будуть боротися з лудоманією і відмиванням грошей через гральний бізнес

15:02, 25 Лютого 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Міністерство фінансів Грузії виступило з ініціативою, метою якої є зменшення ризиків відмивання коштів в індустрії азартних ігор.

Поділитися:

У Грузії будуть боротися з лудоманією і відмиванням грошей через гральний бізнес

Іван Мачаваріані, міністр фінансів Грузії, минулого тижня виступив з ініціативою, головною метою якої є зниження ризиків відмивання коштів, що пов’язані з гральною індустрією, та з лудоманією. На думку чиновника, в Грузії повинні розробити нові правила в секторі гемблінгу, повідомляє Bookmaker-ratings.com.ua.

За словами міністра, ця ініціатива передбачає запровадження нової системи реєстрації та ідентифікації гравців в країні. Також планується створення бази даних людей, які залежні від азартних  ігор, та контроль над рухом коштів через спеціальні канали.

Мачаваріані вважає, що контроль над гральною індустрією є надважливим завдання, адже цей сектор вразливий для використання у схемах щодо відмивання коштів.

«У світі є багато прикладів, коли неправильно регульований гральний сектор завдає більше шкоди суспільству і може стати причиною незаконної діяльності. Саме тому важливо знайти золоту середину регулювання, яка б досягала мети та уникала негативних наслідків. Наприклад, таких, як зростання злочинності», – резюмував він.

Останнім часом у Грузії загострилася проблема лудоманії. Минулого року двоє молодих людей, які були лудоманами, вчинили самогубство. Після цього відбулося декілька акції протесту з вимогою визнати залежність від азартних ігор психічним захворюванням, припинити рекламу гральної індустрії на телебаченні, обмежити доступ до онлайн-казино та ввести вікове обмеження для гравців.

Зазначимо, що суспільне мовлення Грузії (Перший канал грузинського телебачення) з 1 січня 2020-го року припинило показ реклами гральної індустрії.

У ще одному штаті США хочуть легалізувати ставки на спорт

Китайські хакери вкрали бази даних багатьох азійських букмекерів

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Іспанія – Грузія: спеціальна лінія на матч Євро-2024 від БК «Фавбет»
15:02, 25 Лютого 2020
400 тис гривень на гол Грузії в матчі з Туреччиною: беттор отримав виплату сумою 770 тис гривень
15:02, 25 Лютого 2020
У Хорватії серед школярів зростає відсоток щодо гральної залежності
15:02, 25 Лютого 2020
Майже 7 000 українців обмежили себе від участі в азартних іграх
15:02, 25 Лютого 2020
Беттор хоче відсудити у Неймара та БК понад $200 тисяч за програні ставки
15:02, 25 Лютого 2020
Вчені з’ясували, що ліки для наркозалежних допомагають в боротьбі з лудоманією
15:02, 25 Лютого 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія