Увійти

У Білорусі гравець, який дискваліфікований за договірні матчі, продовжує грати у футбол

15:02, 17 Лютого 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Півзахисник футбольного клубу «Ліда» Ігор Лісіца, який у січні 2020-го року був відсторонений від футболу через участь у договірних матчах, продовжує грати попри офіційну дискваліфікацію.

Поділитися:

Ігор Лісіца

У середині січня цього року Асоціація «Білоруська федерація футболу» на три роки дискваліфікувала Лісіцу за участь у поєдинках з фіксованим рахунком. Ігорю заборонили брати участь у матчах під егідою тамтешньої федерації футболу, а також оштрафували на 8100 білоруських рублів (понад 3,5 тисячі доларів).

Однак ця заборона не завадила гравцеві взяти участь у товариському матчі «Ліди»проти команди«Сморгони», інформує by.tribuna. На світлинах з офіційного клубного сайту можна зробити висновок, що 31-річний Лісіца, який немає права виходити на поле, грав у звітному поєдинку.

Ба більше, керівництво «Ліди» не вбачає в цьому жодних протиправних дій з боку гравця.

«У Лісіци діє контракт з «Лідою» до 12 березня. Я не можу його звільнити, бо звинуватити футболіста до суду в чомусь ніхто не може. 12 березня попрощаємося з ним за всіма вимогами закону. Його участь у товариському матчі? Нехай грає. Офіційно він перебуває на роботі. Поки що так.

Ще раз повторюся, у нього на руках чинний контракт, який буквально через два тижні закінчується. Звичайно, можливо вчинимо некрасиво, але що поробиш? Однак якщо порушив закон, то повинен відповідати. Зараз ніхто його не може звільнити. Якщо зроблю це, то він на законних підставах подасть в суд», – сказав директор «Ліди» Іван Дубатовка.

Зараз Ігор, разом з іншими фігурантами справи про договірні матчі, очікує на рішення суду. За інформацією прес-служби АБФФ, футболіста звинувачують в отриманні грошової винагороди за надання впливу на результати змагань у 2017-2018 роках.

Додамо, що днями стало відомо про покарання для ФК «Ліда». Клуб розпочне новий сезон в елітному чемпіонаті Білорусі з мінус 3-ма очками. Причина – клуб причетний до справи про договірні матчі.

20 осіб звинувачуються у справі про договірні матчі в Білорусі

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
У Китаї довічно дискваліфіковано 43 футболістів за договірні матчі
15:02, 17 Лютого 2020
П’ять тенісистів із Мексики та Еквадору були спіймані на договірних матчах
15:02, 17 Лютого 2020
89% потенційних договірних матчів у серпні відбулися у футболі
15:02, 17 Лютого 2020
У Бразилії саджатимуть до 6 років за договірні матчі
15:02, 17 Лютого 2020
Футболісти АПЛ часто отримують пропозиції організувати договірний матч
15:02, 17 Лютого 2020
На Євро-2024 не виявлено підозрілих ставок: УЄФА та IBIA стежили за беттінг-активністю під час турніру
15:02, 17 Лютого 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія