Увійти

«Щонайменше 15 сфер бізнесу мають користь від співпраці з легальними гемблінг-операторами», – Кучухідзе

18:10, 6 Жовтня 2022
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе вважає, що відновлення ліцензованої індустрії азартних ігор досить сильно сприяє активізації суміжних сфер бізнесу.

Поділитися:

Очільник UGC стверджує, що сфера азартних ігор в Україні безпосередньо впливає на інші сфери економіки. Тому поступове відновлення роботи легальних організаторів є важливим не лише для розвитку індустрії гемблінгу в Україні, а й для активізації економіки загалом.

Кучухідзе розповідає, що легальні організатори азартних ігор поновлюють орендні та рекламні контракти, залучають аутсорсингові IT та маркетингові компанії для розробки і просування нових продуктів. На його думку, від співпраці з легальними організаторами азартних ігор отримують зиск щонайменше 15 сфер бізнесу, серед яких основні:

1) Готельний бізнес. Організатори знову починають сплачувати орендні платежі за приміщення в готелях, які використовуються для гральних залів та казино.

2) Ресторанний бізнес. Наземні гральні заклади є активними користувачами послуг ресторанів, які розташовані в готелях, та аутсорсингових кейтерингових компаній.

3) Юридичний, фінансовий та аудиторський консалтинг. Бізнес у сфері азартних ігор є непростим з точки зору фінансової звітності та юридичного супроводу, тому абсолютна більшість легальних організаторів азартних ігор користується послугами відповідних консалтингових компаній.

4) HR-консалтинг. Сфера азартних ігор потребує вузькопрофільних спеціалістів, тому процес підбору персоналу неможливий без залучення професійних HR-консультантів.

5) Послуги банків та платіжних систем. Зважаючи на те, що азартні ігри – це насамперед транзакції з грошима, гемблінгові компанії своєю діяльністю активно стимулюють роботу банків та платіжних систем.

6) Будівництво та ремонт. Відкриття нових гральних залів чи відновлення роботи старих завжди пов’язано з будівництвом та ремонтами.

7) Обслуговування грального обладнання. Ще одна вузькоспеціалізована сфера бізнесу, яка не може існувати без легальних організаторів азартних ігор.

8) Спонсорські та благодійні програми. Поступово відновлюються спонсорське фінансування спортивних команд. Ще більше активізуються благодійні та волонтерські ініціативи, пов’язані з підтримкою держави та ЗСУ під час війни.

«Маємо побудувати потужний європейський гемблінг-хаб в Україні», — в. о. Голови КРАІЛ

Гральний бізнес поповнив держбюджет на понад 330 млн гривень з початку війни

Опубліковано у: Бізнес
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
За підсумками співпраці КРАІЛ та Google LLC було заблоковано 19 додатків із нелегальними азартними іграми
18:10, 6 Жовтня 2022
«ВБЕТ»: «Наразі намагаємося налагодити роботу платіжних систем, але платежі можуть «зависати»
18:10, 6 Жовтня 2022
«ВБЕТ»: »Ми не встановлювали обмежень щодо введення/виведення коштів, це ліміти з боку банків»
18:10, 6 Жовтня 2022
Гетманцев: «За 8 місяців гральний бізнес поповнив бюджет України на суму 11,7 млрд гривень»
18:10, 6 Жовтня 2022
БК «ВБЕТ» відновила роботу платіжних систем: представники букмекера розповіли про нововведення
18:10, 6 Жовтня 2022
БК «Фавбет» запустила розділ «Скарбничка»: розбираємося, для чого він потрібен
18:10, 6 Жовтня 2022
Коментарі
Написати коментар
Повна версія