Увійти

Психолог вважає, що легалізація грального бізнесу може сприяти поширенню лудоманії

18:07, 14 Липня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Зважаючи на нестабільну соціальну-економічну ситуацію в Україні узаконення ринку азартних ігор створює умови для формування та розвитку залежної поведінки. Про це в коментарі «УНН» зазначила кандидат психологічних наук, медичний психолог, адиктолог, експерт з психологічної кібербезпеки Наталія Бугайова.

Поділитися:

Психолог вважає, що легалізація грального бізнесу може сприяти поширенню лудоманії

«Нестабільність економічної та соціальної ситуації в Україні, створюють умови для формування і розвитку адиктивної поведінки (англ. Addiction – залежність, згубна звичка) – форма девіантної поведінки, яка виражається в прагненні піти з реальності за допомогою зміни свого психічного стану. Бажання зіграти може бути викликано не тільки прагненням розважитися, а й спробою поправити своє фінансове становище, уникнути психотравмувальної, стресової ситуації або, хоча б на деякий час послабити її», – розповідає вона 

Бугайова каже, що пандемія COVID-19 негативно позначилася на соціальному та економічному становищі людей, тому деякі громадяни можуть відшукати тимчасове розв’язання власних проблем у залах гральних автоматів. Однак, таке полегшення тимчасове, а гроші, які витратить людина, можуть тільки погіршити ситуацію:

«Людина, яка перебуває в стані стресу, з більшою ймовірністю зупиниться біля ігрового автомата або зайде в казино, ніж якби йому для цього необхідно було їхати за місто в спеціально відведену зону для ігор. Отримавши задоволення і полегшення від гри, людина прагне знову їх випробувати. Формування залежності поступово призводить до того, що аддикт втрачає мотивацію до всіх інших видів діяльності, крім ігрової.

У багатьох закордонних країнах, де офіційно дозволено гральний бізнес, гральні зони, винесені за межі населених пунктів і це правильно, оскільки доступність ігрових автоматів і гральних закладів уможливить спонтанну, імпульсивну гру у звичайних перехожих, в тому числі й підлітків, а це неприпустимо», – констатує психолог.

Бугайова підкреслила, що варто брати до уваги досвід розвинених країн, в яких ринок азартних ігор успішно функціонує в окремих ігрових зонах, які жорстко контролюється та регулюються державою.

Нагадаємо, Рада сьогодні у другому читанні підтримала проєкт закону №2285-Д, однак за кілька годин після цього на сайті парламенту з’явилося одразу дві постанови щодо скасування результатів голосування. Тепер, згідно з регламентом, парламентарі повинні розглянути ці постанови.

У «Слузі Народу» розповіли, що чекатиме на українців після легалізації грального бізнесу

Арахамія повідомив, коли Рада розблокує підписання закону про гральний бізнес

Опубліковано у: Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Верховний суд Іспанії скасував обмеження для реклами азартних ігор, зокрема для знаменитостей
18:07, 14 Липня 2020
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
18:07, 14 Липня 2020
У Казахстані заборонять азартні ігри для держслужбовців, військових, боржників та осіб до 25 років
18:07, 14 Липня 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
18:07, 14 Липня 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
18:07, 14 Липня 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
18:07, 14 Липня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія