Увійти

«Попри важкі умови, ми продовжуємо наповнювати держбюджет», – Голова КРАІЛ

13:08, 24 Серпня 2022
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Іван Рудий в інтерв’ю грузинській гемблінг-асоціації розповів про стан грального бізнесу в Україні на сьогодні.

Поділитися:

Очільник КРАІЛ зазначив, що бізнес-середовище гемблінгу в Україні працює в надважких умовах, але водночас показує позитивну динаміку з огляду на надходження оплати за ліцензії.

«Станом на сьогодні в Україні ліцензії на право провадження діяльності у сфері азартних ігор мають 35 організаторів азартних ігор.

За пів року до держбюджету вже надійшло понад 770,34 млн гривень. Тобто ми впевнено рухаємося до виповнення річного плану», – стверджує Іван Рудий.

Яке поточне бізнес-середовище в Україні, скільки операторів залишилося на ринку, як вони продовжують працювати?

— З початку військової агресії в Україні 15 компаній, що працювали офлайн, повідомили про тимчасове призупинення діяльності гральних закладів.

А загальна кількість казино та залів гральних автоматів, які тимчасово мусили закритися, склала 45 з 61 грального закладу, що функціонували до початку військової агресії. Тож на початок липня 27 з 35 організаторів азартних ігор, які мають ліцензії, продовжують свою діяльність.

Такий факт вказує на відновлення роботи бізнесу, що є прямою підтримкою економіки України. Оскільки кожне надходження від сплати за ліцензію — це вклад у перемогу та відбудову країни.

Яким ви бачите майбутнє грального бізнесу в умовах війни та після її закінчення?

— Як я вже говорив, бізнес почав пристосовуватися, наприклад,  передислоковується у більш безпечні регіони. Також зростає легальний онлайн ринок азартних ігор. Та варто пам’ятати, що зараз важко всім сферам.

Я бачу тільки оптимістичне майбутнє. Особливо з огляду на рішучі кроки до прийняття України в ЄС та більш відкритим ставленням світової спільноти до всього українського. Це дасть нам змогу ознайомитися з найкращими світовими практиками державного регулювання гемблінгу і застосувати їх в Україні.

— Чи плануєте ви запрошувати на консультації іноземних спеціалістів, зокрема із Грузії, щоб галузь легко відновилася після закінчення війни?

— КРАІЛ практикує обмін досвідом з іноземними регуляторами шляхом проведення онлайн-конференцій. Тож Комісія зараз відкрита до такого формату співпраці й з Грузинським регулятором азартних ігор.

«Варто сказати, що нам не слід розраховувати на легке відновлення, проте з експертною підтримкою колег з іноземних гемблінг-структур цей шлях буде більш ефективним та результативним», – розповів очільник КРАІЛ Іван Рудий в інтерв’ю грузинській гемблінг-асоціації.

КРАІЛ уклала Меморандум з установою, що займається залученням іноземних інвестицій

Регулятор азартних ігор заявив про недопустимість будь-яких звʼязків з державами-агресорами

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
Вікторія Закревська: «Лотереї – це азартні ігри! І це розуміє переважна більшість українців»
13:08, 24 Серпня 2022
UGC звернулася до Google з проханням припинити блокування реклами ліцензованих в Україні гемблінгових компаній
13:08, 24 Серпня 2022
Результатами співпраці між КРАІЛ та Apple стало блокування 79 додатків з нелегальними азартними іграми
13:08, 24 Серпня 2022
КРАІЛ: «Про фінансові операції в мережі Інтернет»
13:08, 24 Серпня 2022
Антон Кучухідзе: «Обсяг ринку азартних ігор у розвинених країнах напряму корелюється з рівнем розвитку економіки»
13:08, 24 Серпня 2022
Надходження від грального бізнесу у вересні 2024 року склали 1,8 млрд гривень
13:08, 24 Серпня 2022
Коментарі
Написати коментар
Повна версія