Увійти

Понад 180 тенісистів залучив до «договірняків» вірменин, який нині сидить у бельгійській в’язниці

18:09, 12 Вересня 2023
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Вперше вірменського організатора договірних матчів на прізвисько «Маестро» запідозрили ще у 2019-му році. Тоді один з тенісистів на допиті зізнався щодо участі в «договірняках», які організував синдикат, засновником котрого вважався Григор Саргсян.

Поділитися:

Нещодавно «Маестро» отримав покарання у вигляді ув’язнення на 5 років у бельгійській в’язниці – саме в цій країні він проживав та розвивав масштабну злочинну схему.

Синдикат злочинця розкрили місцеві правоохоронці, багато спортсменів отримали довічну дискваліфікацію, а весь цей процес був названий однією з найбільших справ про договірні матчі в історії тенісу.

Прибуток головного організатора синдикату склав близько 9 млн доларів лише за 2 роки. Всі ці гроші були знайдені на банківських рахунках людини, пов’язаної із Саргсяном, яка виконувала свою роботу безпосередньо з Вірменії.

Засновник злочинного синдикату націлювався на тих тенісистів, які не могли фінансово забезпечити собі участь у змаганнях (оплата за проживання, поїздки в інші країни тощо) на турнірах нижчого рівня – ф’ючерсах і челенджерах. Через це вони погоджувалися брати участь у поєдинках з договірним характером.

Григор Саргсян прямує до кримінального суду міста Ауденарде, Бельгія

Серед таких спортсменів присутній і марокканець Юнес Рашиді, відсторонений від тенісу довічно в лютому цього року. Його визнали винним у 135 епізодах, пов’язаних із «договірняками» – це стало найбільшою кількістю виявлених порушень за всю історію тенісу.

Також серед цих горе-тенісистів був і французький гравець Яннік Тівант, який, згідно з матеріалами розслідування, отримав понад 50 000 доларів за всі ті матчі, в яких він забезпечував потрібний результат.

Одного з тенісистів з латинської Америки Григор Саргсян підмовив програти 2-й сет із «сухим» рахунком – 0:6. На цьому організатор заробив близько 4 000 доларів, а самому тенісисту заплатив $600.

Американського тенісиста підозрюють у симуляції травми для договірного матчу (ВІДЕО)

«Договірняки» в Болівії призвели до скасування футбольного чемпіонату та кубку

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі, Спорт, Статті, Чтиво
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
У Китаї довічно дискваліфіковано 43 футболістів за договірні матчі
18:09, 12 Вересня 2023
П’ять тенісистів із Мексики та Еквадору були спіймані на договірних матчах
18:09, 12 Вересня 2023
$210 тисяч на перемогу Фрітца у фіналі US Open 2024: Дрейк повірив в американця
18:09, 12 Вересня 2023
Пегула – Соболенко: чи є шанси в американки на титул?
18:09, 12 Вересня 2023
89% потенційних договірних матчів у серпні відбулися у футболі
18:09, 12 Вересня 2023
Гравець програв 1 млн грн на ставці на перемогу Алькараса в матчі з ван де Зандшульпом із кф 1,01
18:09, 12 Вересня 2023
Коментарі
Написати коментар
Повна версія