Увійти

Політолог вважає, що надходження від грального бізнесу врятують Україну від економічної кризи

16:03, 24 Березня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе розповів, що гроші від легалізації гральної індустрії можуть стати чарівною паличкою для української влади під час економічної кризи, передає «Рейтинг Букмекерів».

Поділитися:

Політолог вважає, що надходження від грального бізнесу врятують Україну від економічної кризи

«Прізвища в Кабміні змінюються, а підходи й тези – ні. У нас очевидна економічна криза, а ми котрий рік чуємо розповіді, що МВФ нас врятує: уряд України хоче 5 млрд $ під 0%, хочуть скористатися новою стратегією МВФ.

З одного боку, це непогано, адже фінансову стабільність дуже похитнуло. Але можновладці завжди забувають сказати про головне: кредити МВФ тільки побічно можуть сприяти економічному зростанню. Кредит МВФ – це знеболювальний укол, але не повноцінний курс для одужання економіки.

По-перше, в Статуті МВФ чітко прописана мета, стаття I п.III: МВФ «сприяє стабільності валют, підтримує упорядкований валютний режим серед держав-членів і уникає девальвацію валют». По-друге, згадайте хоч один з Меморандумів між Фондом і Україною: в ньому розписуються заходи, які МВФ рекомендує прийняти, щоб економіка країни зростала та Україна могла виплачувати кредитні зобов’язання. Тобто сам МВФ визнає, що їхні кредити – це один із засобів для стабілізації економіки, а не панацея.

Тому, МВФ та інші іноземні кредити – це звичайно ж чудово, але Уряд має дати антикризову стратегію. Поки що її немає. Величезна кількість юристів вже аргументовано довели обмеженість «карантинних податкових канікул» для бізнесу.

Виникає питання: де брати багато грошей? Просто на поверхні лежить ціла низка заходів:

  1. Адекватне відкриття ринку землі на користь українського фермерства та із залученням західних інвестицій і посиленням експортних можливостей (це забезпечить приток валюти);
  2. Боротьба з корупцією: потрібно зменшити рівень тіньової економіки;
  3. Стимулювання внутрішнього споживання.

Якщо з ринком землі та стимулюванням внутрішнього споживання все зрозуміло, то теза про боротьбу з корупцією суспільство сприймає неоднозначно. Хоча тут все просто – чарівною паличкою може стати легалізація грального бізнесу.

Відкриття адекватного грального бізнесу – це боротьба з корупцією і заходи щодо детінізації економіки, це приток іноземної валюти в країну, і кінець кінцем, це швидкі 4 млрд грн до бюджету країни від ліцензійних платежів.

Плата за ліцензії від операторів азартних ігор – це найшвидші гроші, найшвидші 4 млрд грн. Ліцензію відразу платять, а потім створюється ще ціла індустрія ринку, яка принесе виплати податків. А щоб Україна була приваблива для інвестицій в гральний бізнес потрібно буде при розгляді законопроєктів зберегти високі ліцензії, скасувати податок GGR (валовий ігровий дохід) і скасувати податок на виграш. 

Також давайте не забувати, що за прикладом європейських держав, гральна індустрія – це сотні тисяч робочих місць. І чим вам не функція стимулювання внутрішнього споживання?

Очевидно, що Кабмін тільки розпочинає  розробку антикризової програми, і важливо міністрам не йти в теорію, а під носом побачити швидкі гроші. Вся країна чекає стабілізації. Економічна криза, викликаний провалами уряду Гончарука і коронавірусом – це, з одного боку, проблема, а з іншого, і вікно можливостей», – резюмував політолог для Ukranews.com.

200-300 тис. робочих місць отримає Україна від легалізації грального бізнесу, – експерт

Гральний бізнес Грузії виділить понад 300 тисяч доларів на боротьбу з коронавірусом

Опубліковано у: Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Голова UGC просить перевірити на корупційність новий законопроєкт про азартні ігри
16:03, 24 Березня 2020
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
16:03, 24 Березня 2020
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
16:03, 24 Березня 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
16:03, 24 Березня 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
16:03, 24 Березня 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
16:03, 24 Березня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія