Увійти

Перша ракетка України Стаховський зізнався, що відмовився «здати» два матчі за $120 тисяч

13:04, 8 Квітня 2020
Алла Вишня
Підписатися Читати в повній версії

Сергію Стаховському кілька разів пропонували взяти участь у матчах з фіксованим результатом, але називати імена тенісист боїться, пише «Рейтинг Букмекерів».

Поділитися:

Перша ракетка України Стаховський зізнався, що відмовився «здати» два матчі за $120 тисяч

Сергій Стаховський – найкращий український тенісист, володар чотирьох титулів АТР в одиночному та трьох трофеїв у парному розряді. Про пропозицію взяти участь у договірних матчах та свою відмову від них спортсмен розповів у інтерв’ю YouTube-каналу «Отдушивдушу». Стаховський зізнався, що ще на початку кар’єри йому пропонували гроші за фіксований результат у поєдинках.

«Дніпропетровськ. У нас був челенджер – великий, дуже класний турнір. Я був молодий, рік до цього грав у чвертьфіналі. Приїжджаю і мені телефонують – пропонують 20 тисяч євро за програш у першому матчі. А у мене був поєдинок проти першої ракетки в парі», – ділиться спогадами Стаховський.

Спортсмен не погодився, але ту гру таки програв. Після невдачі зізнався – дратувало, що до голови лізли думки про те, що програє гру всього за 600 доларів, які отримав за участь у турнірі.

Тенісист сподівається, що зараз договірних матчів стало значно менше, ніж колись. Бо, за його словами, у 2010-2015 роках таких випадків було катастрофічно багато. Також розповідає – зараз більше грошей у спортсменів, а великі букмекерські контори почали занижувати ліміти для ставок. Отож ті пропозиції, які пропонують зловмисники, уже не настільки привабливі.

Стаховський розповів і про ще один випадок зі своєї спортивної кар’єри. Перед грою на Australian Open до нього підійшов колишній тенісист і запропонував 100 тисяч за програш в першому колі Арно Клеману.

«Їх там було двоє, ще один тенісист, ну і за ними стояли «інвестори», бандити. Я програв у п’ятисетовому матчі. Йдучи з корту я думав, якби він стояв поруч – я би просто прибив його ракеткою. Ти граєш матч, програєш його, а в голові крутяться гроші, пробуєш це відігнати», – зізнається Стаховський.

Тенісист намагався боротися з цим явищем і звернувся до організації, яка стежить за чесністю гри – TIU. Він повідав про ситуацію, яка склалася. Однак в організації не змогли гарантувати захист для нього та родини, тому українець відмовився назвати ім’я тенісиста, який пропонувати «здати» матч.

«Він – це пішак, а люди, які за ним стоять – небезпечні, а у мене сім’я не в Європі, а в Україні, де все функціонує трішки по-іншому», – пояснив тенісист.

На цьому розслідування завершилось, так і не розпочавшись.

Ексголкіпер збірної України розповів про участь у договірному матчі

Усик зізнався, що йому пропонували здати фінальний бій чемпіонату cвіту

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Асоціація суддів закликає призупинити бразильську Серію А через заяви про договірні матчі
13:04, 8 Квітня 2020
Французький тренер звинуватив російський клуб у підкупі арбітрів на Кубку УЄФА 2004/05
13:04, 8 Квітня 2020
Стало відомо, скільки потенційних договірних матчів у тенісі виявили з початку року
13:04, 8 Квітня 2020
Через загрозу договірних поєдинків заборонили приймати ставки на боксерські бої в одній з країн
13:04, 8 Квітня 2020
В Азербайджані знову розслідують можливий «договірняк» у футболі (ВІДЕО)
13:04, 8 Квітня 2020
Двом гравцям «Миная» пропонували $5 000 за маніпулювання результатом проти «Динамо»
13:04, 8 Квітня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія