Увійти

Олег Федорчук: «У першому матчі з «Панатінаїкосом» нічия буде непоганим результатом»

10:07, 25 Липня 2023
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Сьогодні «Дніпро-1» першим з українських команд відкриє новий сезон. Підопічні Олександра Кучера зіграють матч другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти грецького «Панатінаїкосу». Своїми очікуваннями від старту дніпрян в єврокубках з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився тренер і відомий футбольний експерт Олег Федорчук.

Поділитися:

— Олеже Вікторовичу, з песимізмом чи оптимізмом ви чекаєте на старт «Дніпра-1» у Лізі чемпіонів?

— Насамперед від підопічних Олександра Кучера хотілося б бачити більш стійку в психологічному плані гру, а не так, як це було минулого сезону, коли колектив виглядав сирим, недосвідченим. Сподіваюся, що за останній рік «Дніпро-1» став вищим за класом.

Матчі на європейській арені у Лізі Європи та Лізі конференцій, гадаю, в цьому допомогли. Та й у чемпіонаті України дніпряни виграли конкуренцію у «Зорі» та «Динамо» в боротьбі за місце в ЛЧ.

— Нинішнього міжсезоння «Дніпро-1» залишило чимало легіонерів. Це мінус для колективу?

— Я не сказав би, що тон у грі команди задавали іноземці. Так, на флангах вони іноді становили конкуренцію. У чемпіонаті країни часом легіонери вистрілювали, проте «Дніпро-1» минулого сезону тримався на трьох китах (усміхається).

У захисті лідером був Олександр Сваток, в півзахисті – Олександр Піхальонок, а в атаці Артем Довбик. Є ще низка футболістів, які могли б взяти на себе роль лідерів.

Тому я не думаю, що відтік іноземців вплине на потенціал нинішнього «Дніпра-1».

— Проте до команди прийшли нові виконавці. Тому напрошується питання, чи встигнуть новачки влитися у колектив?

— Ось саме цей момент не дає можливості чітко прогнозувати, що може статися, оскільки зіграність – це такий елемент гри, для якого потрібен час. В офіційних матчах це має визначальне значення.

Зараз найболючіше місце у дніпрян, на мій погляд, це воротарська позиція. Що стосується захисної лінії, куди прийшло кілька футболістів – спочатку вони не будуть на перших ролях, оскільки кістяк залишився.

Але якщо порівнювати із суперником, то у «Панатінаїкоса», на мій погляд, склад більш стабільний. Хоча за рівнем виконавців команди є приблизно рівними.

Чи склад «Дніпра-1» відповідає загалом груповому раунду Ліги чемпіонів, куди команда прагне?

— Я чекав більшого посилення від дніпрян. Мені здається, що «Дніпро-1» намагався швидше залишитися на тому ж рівні, ніж стати сильнішим. Думаю, що треба було краще посилити фланги, але щось, певне, не вийшло.

— Зокрема немає заміни Артему Довбику…

— Згоден. Тим паче, що ця гойдалка з Довбиком теж грає свою роль. Це не дає можливості самому форварду бути у своїй тарілці, а тренерський штаб нервує ситуація, коли весь час треба думати про посилення атакувальної лінії…

— Яким буде ваш прогноз на перший матч «Дніпра-1» проти «Панатінаїкоса»?

— Великим мінусом для українських команд є те, що свої домашні поєдинки вони проводять поза рідними стадіонами. Це не вселяє надію сподіватися на стовідсотковий успіх у двоматчевому протистоянні.

«Панатінаїкос» – раціональна команда. Греки мають проблеми з реалізацією, однак команда мало пропускає, тому я схиляюся до результативної нічиєї. І це буде непоганим варіантом для «Дніпра-1». Ставлю на підсумковий рахунок 1:1 чи 2:2.

Прогнози експертів на матч «Дніпро-1» – «Панатінаїкос»

Прогнози експертів на поєдинки кваліфікації Ліги чемпіонів

Опубліковано у: Інтерв'ю
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Олег Федорчук: «Від «Баварії» можна чекати на диво у поєдинку ЛЧ проти «Реала»
10:07, 25 Липня 2023
Олег Федорчук: «В 1/2 ЛЧ бачу «Баварію», «Ман Сіті», «Атлетіко» та «Барселону»
10:07, 25 Липня 2023
Олег Федорчук: «Україна переможе Боснію після основного часу»
10:07, 25 Липня 2023
Олег Федорчук: «Луніну треба йти з «Реала»
10:07, 25 Липня 2023
Олег Федорчук: «Шахтарю» не пощастило із жеребом Ліги Європи, шанси – 40%»
10:07, 25 Липня 2023
Олег Федорчук: «Україна повинна проходити боснійців, але є деякі нюанси»
10:07, 25 Липня 2023
Коментарі
Написати коментар
Повна версія