Увійти

Олег Федорчук: «Проти Македонії збірна України не матиме легкої прогулянки»

17:06, 15 Червня 2023
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

У п’ятницю збірна України проведе матч відбіркового турніру Євро-2024 – суперником «синьо-жовтих» буде команда Північної Македонії. Щоб розраховувати на вихід до фінальної частини чемпіонату Європи підопічним Сергія Реброва вкрай небажано втрачати очки у Скоп’є. Своїми очікуваннями від поєдинку з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився тренер і відомий футбольний експерт Олег Федорчук.

Поділитися:

— Олеже Вікторовичу, які ваші враження від дебюту Сергія Реброва біля керма збірної України в товариському матчі з Німеччиною?

— Сергій Ребров у моєму розумінні тренер, який не належить до емоційних, революційних спеціалістів, котрі хочуть чимось здивувати. Він абсолютно прагматичний, має добрий досвід клубної роботи в «Динамо», «Ференцвароші», «Аль-Айні». На мій погляд, до збірної новий тренерський штаб викликав усіх найсильніших футболістів.

Особисто я залишився задоволеним результатом та прагматичною грою збірної України проти Німеччини. У весняному матчі з тією ж Англією чомусь була обрана дещо складна тактика, а Ребров вибрав раціональний підхід – і це мало не принесло перемогу у грі з суперником, який сильніший за нас.

— Тепер на «синьо-жовтих» чекають офіційні поєдинки, перший з яких проти Північної Македонії. Які ваші очікування?

— Це буде дуже складна гра. Хочеш не хочеш, але згадується матч проти цієї збірної дворічної давнини на чемпіонаті Європи. Тоді «синьо-жовті» повністю програли другий тайм.

У нас є ахіллесова п’ята, коли в матчах зі слабшими суперниками виникають проблеми у варіативності тактики. Ми ще не настільки сильні, щоби впевнено грати першим номером.

Збірній України краще вдається діяти на контратаках. І як попередні наставники не хотіли б відійти від цієї тактики – ми повинні розуміти свій рівень.

— Наскільки сильно, на вашу думку, відрізнятиметься стартовий склад збірної України порівняно з грою в Бремені?

— Думаю, на один-два футболісти максимум. Вважаю, що це не торкнеться оборони, оскільки наставник не має особливо великого вибору. Захист це сегмент побудови гри, в якій зіграність має велике значення.

Тим паче, що й Олександр Тимчик непогано зарекомендував себе в поєдинку з Німеччиною. А ось у центрі поля можуть бути деякі перестановки. До речі, Олександр Зінченко це велика втрата для збірної.

Очевидно, що зараз збірній України категорично не можна втрачати очки у поєдинках із суперниками, які поступаються нам у класі…

— Абсолютно. Тут важливо, щоб не сталося недооцінки опонента.

Думаю, Північна Македонія доросла до такого рівня, що з нею рахуються усі. Вони мають декілька яскравих перемог, а її футболісти виступають у хороших європейських чемпіонатах.

Взагалі колишні югославські футбольні країни є вкрай амбітними. Повторюся, що легкої прогулянки збірна України не матиме.

— Яким буде ваш прогноз на цей матч?

— 1:2 на користь нашої збірної. Дуже хочеться позитиву, оскільки його не було після стартового поєдинку відбору з Англією, коли ми не могли перейти центр поля. Натомість гра з Німеччиною вселила впевненість.

В гарних кондиціях знаходиться Віктор Циганков, непогано виглядає Артем Довбик, Георгій Судаков, Тарас Степаненко. Ще б вгадати з одним футболістом, аби він доповнював – тоді все буде нормально.

Прогнози експертів на матч Пн Македонія – Україна

Прогнози експертів на поєдинки Ліги націй УЄФА

Опубліковано у: Інтерв'ю, Новини, Спорт
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Олег Федорчук: «Від «Баварії» можна чекати на диво у поєдинку ЛЧ проти «Реала»
17:06, 15 Червня 2023
Олег Федорчук: «В 1/2 ЛЧ бачу «Баварію», «Ман Сіті», «Атлетіко» та «Барселону»
17:06, 15 Червня 2023
Олег Федорчук: «Україна переможе Боснію після основного часу»
17:06, 15 Червня 2023
Олег Федорчук: «Луніну треба йти з «Реала»
17:06, 15 Червня 2023
Олег Федорчук: «Шахтарю» не пощастило із жеребом Ліги Європи, шанси – 40%»
17:06, 15 Червня 2023
Олег Федорчук: «Україна повинна проходити боснійців, але є деякі нюанси»
17:06, 15 Червня 2023
Коментарі
Написати коментар
Повна версія