Увійти

«Окремі політики розповсюджують фейки про легальний гральний бізнес», – Кучухідзе

18:02, 28 Лютого 2023
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Керівник Ukrainian Gambling Council (UGC) та голова Консультаційно-експертної ради КРАІЛ Антон Кучухідзе вважає, що легальний гемблінг в Україні продовжують атакувати та демонізувати.

Поділитися:

Очільник Всеукраїнської Ради Гемблінгу зазначає, що зараз все частіше можна почути маніпулятивні заяви проти ліцензованого грального бізнесу, а нелегалів «борці за справедливість» намагаються не помічати.

На його думку, такі заяви виглядають дивно – на фоні реальних показників доходу державного бюджету від легального гемблінгу.

«Деякі політики намагаються заробити політичні бали, маніпулюючи гостросоціальними темами. Наприклад, розповсюджуючи неправдиву інформацію про реальні доходи держбюджету від легальних азартних ігор та критикуючи реформу в цілому.

Останнім часом окремі політики розповсюджують фейки про «лише 35 млн гривень» сплачених податків за минулий рік. При цьому вони дуже наполегливо забувають цифру в 1,16 мільярда грн, які за даними держказначейства легальний гемблінг сплатив до бюджету торік тільки у вигляді ліцензійних платежів», – розповідає Кучухідзе.

Голова Консультаційно-експертної ради КРАІЛ вважає, що люди, котрі пишуть цим політикам подібні тези, не проводять моніторинг ринку та не дивляться офіційну статистику. Інший варіант – ці заяви є просто «низькосортною маніпуляцією розрахованою на необізнану та неуважну аудиторію».

Експерт наводить приклад однієї з легальних гральних компаній, що за 2022-й рік сплатила одноосібно 247,8 млн гривень податків – в 7 разів більше за 35 млн, які «критикани приписують всьому легальному сектору».

До податкових відрахувань увійшли: податок на прибуток, єдиний податок, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір та єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

«Через бажання отримати політичний зиск або відверто підігруючи нелегалам, деякі політики завзято тиражують фейки про легальний гемблінг. Саме тому не потрібно вестись на маніпуляції.

Сьогодні інформаційний простір наповнений викривленою інформацією про ліцензовану сферу азартних ігор, а отже необхідно ретельно перевіряти ті тези, які поширюються в традиційних ЗМІ та соціальних мережах», – наголосив Антон Кучухідзе у власному блозі на сайті «Українські новини».

Кучухідзе розвіяв міф щодо «проблеми» лудоманії в Україні

КРАІЛ домовилася про співпрацю з Нацагентством, що розшукує активи від корупційних злочинів

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
«ВБЕТ»: »Ми не встановлювали обмежень щодо введення/виведення коштів, це ліміти з боку банків»
18:02, 28 Лютого 2023
Гетманцев: «За 8 місяців гральний бізнес поповнив бюджет України на суму 11,7 млрд гривень»
18:02, 28 Лютого 2023
БК «ВБЕТ» відновила роботу платіжних систем: представники букмекера розповіли про нововведення
18:02, 28 Лютого 2023
БК «Фавбет» запустила розділ «Скарбничка»: розбираємося, для чого він потрібен
18:02, 28 Лютого 2023
КРАІЛ: «В Apple Store було заблоковано 62 мобільні додатки з нелегальними азартними іграми»
18:02, 28 Лютого 2023
Антон Кучухідзе: «Партнерство між КРАІЛ і META показує, що навіть онлайн-сегмент азартних ігор можна ефективно регулювати»
18:02, 28 Лютого 2023
Коментарі
Написати коментар
Повна версія