Увійти

Нардепка «Слуги народу» опублікувала список власних правок до законопроєкту про легалізацію грального бізнесу

17:02, 18 Лютого 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Народний депутат України від фракції «Слуга народу», член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Анастасія Ляшенко запропонувала власні правки до законопроєкту про легалізацію грального бізнесу, який наразі готується до голосування в другому читанні.

Поділитися:

Анастасія Ляшенко

«Обговорення питання грального бізнесу почалося, якщо пригадати, з того, що Президент України заявив про свою позицію очистити вулиці від залів гральних автоматів. Це було головне.

Наступним кроком стала легалізація грального бізнесу, тобто забрати кошти з приватних кишень і направити їх в державний бюджет. Так народився законопроєкт, який мав врегулювати ці питання. Однак згодом зареєстрували десять альтернативних законопроєктів з різними концепціями, в результаті чого головна ідея президента нівелювалася. Ще пізніше з’явилося розуміння, що все може залишитися як є, зміняться лише кишені, в які надходитимуть кошти від грального бізнесу.

Тому я активно включилася в роботу над законопроєктом, адже переконана, що мій округ і Полтавська область загалом не настільки багата аби ми програвали гроші. Тому подала поправки до законопроєкту, які унеможливлюють появу грального бізнесу в окрузі, де мене обрали народним депутатом.

До проєкту Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (реєстр. № 2285-д) подано наступні правки та пропозиції:

Нагадаємо, сьогодні заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що до законопроєкту №2285-д про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор надійшло близько 3,5 тисяч поправок.

16-го січня поточного року Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №2285-д про легалізацію грального бізнесу в Україні. «За» проголосувало 260 народних депутатів.

Зазначимо, що виключається положення про можливість розміщення залів ігрових автоматів і букмекерських пунктів в окремих будівлях. Зали гральних автоматів дозволяється розміщувати винятково в готелях (п’ять зірок). Площа таких закладів повинна складати не менше 500 квадратних метрів. Крім того, передбачається збільшення віку гравця з 18 до 21 року, а також встановлюються вимоги до гравців і їхньої ідентифікації, а також жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог.

У бюджет на 2020-й рік закладені 3 млрд гривень податків з грального бізнесу, – економіст

«Новий закон про азартні ігри позбавляє економічного змісту легальний гральний бізнес», – експерт

Опубліковано у: Новини, Новини законодавства
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
17:02, 18 Лютого 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
17:02, 18 Лютого 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
17:02, 18 Лютого 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
17:02, 18 Лютого 2020
Фінмоніторинг заблокував на 30 днів рахунки VBET на 570 млн гривень – джерело
17:02, 18 Лютого 2020
КРАІЛ знову штрафує на ₴2,4 млн за незаконну гемблінг-рекламу – тепер чернівецьке ЗМІ
17:02, 18 Лютого 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія