Увійти

Нардеп «Слуги народу» Беленюк розповів, яким чином легалізація грального бізнесу допоможе розвитку спорту

12:01, 22 Січня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Жан Беленюк поділився думками щодо користі для спорту від легалізації грального бізнесу.

Поділитися:

Депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Жан Беленюк поділився думками щодо користі для спорту від легалізації грального бізнесу.

«Я проголосував «за»  легалізацію грального бізнесу в Україні. Як це допоможе спорту? Буде створений спецфонд. Кошти ітимуть на реалізацію інфраструктурних об’єктів у сфері спорту. Бюджетом на будівництво басейнів передбачено 200 мільйонів гривень, на реконструкцію та будівництво палаців спорту – 150 мільйонів гривень.

Якби ми не прийняли зараз закон про гральний бізнес, то ці програми не були б реалізовані цього року. Це було б неможливо. Пряме фінансування з бюджету йде на добудову біатлонної траси в Івано-Франківській області. А саме ці два напрямки фінансуються через спецфонд», – резюмував Беленюк для Tribuna. 

Жан Беленюк – чинний чемпіон світу та Європи з греко-римської боротьби. У серпні 2019 року спортсмен був обраний до Верховної Ради ІХ скликання від партії «Слуга народу». Був №10 у виборчому списку. Наразі обіймає посаду першого заступника голови Комітету ВР з питань молоді та спорту.

Потрапив до трійки найкращих спортсменів за підсумками 2019 року у номінації «Борець року» (категорія греко-римська боротьба).

16-го січня, Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №2285-д про легалізацію грального бізнесу в Україні. «За» проголосувало 260 народних депутатів.

Зазначимо, що виключається положення про можливість розміщення залів ігрових автоматів і букмекерських пунктів в окремих будівлях. Зали гральних автоматів дозволяється розміщувати винятково в готелях (п’ять зірок). Площа таких закладів повинна складати не менше 500 квадратних метрів. Крім того, передбачається збільшення віку гравця з 18 до 21 року, а також встановлюються вимоги до гравців і їхньої ідентифікації, а також жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог.

Parimatch: «Легалізація грального бізнесу створить тисячі робочих місць і наповнить державний бюджет»

Екснардеп: «Легалізація грального бізнесу позитив для розвитку економіки та туристичної інфраструктури в Україні»

 

Опубліковано у: Новини, Спорт
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
12:01, 22 Січня 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
12:01, 22 Січня 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
12:01, 22 Січня 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
12:01, 22 Січня 2020
Фінмоніторинг заблокував на 30 днів рахунки VBET на 570 млн гривень – джерело
12:01, 22 Січня 2020
КРАІЛ знову штрафує на ₴2,4 млн за незаконну гемблінг-рекламу – тепер чернівецьке ЗМІ
12:01, 22 Січня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія