Увійти

Мочалова: «У 2021 році держава не отримає очікуваного поповнення бюджету за допомогою гральної сфери»

14:12, 22 Грудня 2020
Сергій Гумен
Підписатися Читати в повній версії

Голова ГО «Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні» Олена Мочалова поділилася з порталом Comments.ua головними висновками 2020-го року щодо узаконення азартних ігор, а також розповіла про перспективи наступного року.

Поділитися:

Мочалова: «У 2021 році держава не отримає очікуваного поповнення бюджету за допомогою гральної сфери»

«Держава в особі депутатів, радників і Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей, по суті, не змогла впоратися із завданням легалізації грального бізнесу за цей рік. Все тому, що триває робота над нормативно-правовими актами, що не гармонізують з іншими законами та нормами. Навіть якщо Комісія зможе прийняти деякі ліцензійні умови до кінця року, то бізнес навряд чи зможе працювати перші кілька місяців. Відсутні норми сертифікації обладнання і програмного забезпечення», – розповідає експертка.

«Європейські норми не можуть застосовуватися, оскільки ми не входимо до Євросоюзу. Тим часом на вулицях українських міст стали все більше з’являтися нелегальні гральні зали. Держава не змогла утримати цей тіньовий сегмент, бо не в змозі завершити розпочате. Покарання за незаконний бізнес не посилено – і вигідніше, ніж отримати ліцензії. Корупція залишилася колишньою, клієнт хоче грати. Таким чином, у наступному році може з’явитися лотерейний оператор з новою назвою тиражної лотереї, типу «Космолот» – і задовольнити попит на ігровому ринку гральними симуляторами», – наголошує  голова ГО «Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні».

«Швидше за все, в наступному році держава знову не отримає очікуваного поповнення бюджету за допомогою азартної сфери. На жаль, немає розуміння оподаткування в цій сфері й відсутній державний модуль онлайн моніторингу. Це гальмує зацікавленість ліцензіатів на українському ринку, оскільки економіка бізнесу до кінця неясна. Дуже шкода, що ще на старті депутати не поставилися серйозно до норм закону щодо такого токсичного бізнесу як гральний. Результат – відсутність легального ринку, вже маючи правове поле», – резюмувала Мочалова.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що на підтримку медицини виділять рекордну суму з доходів від грального бізнесу.

Кучухідзе розповів про механізми захисту від засилля російських операторів на гральному ринку України

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
«ВБЕТ»: »Ми не встановлювали обмежень щодо введення/виведення коштів, це ліміти з боку банків»
14:12, 22 Грудня 2020
Гетманцев: «За 8 місяців гральний бізнес поповнив бюджет України на суму 11,7 млрд гривень»
14:12, 22 Грудня 2020
БК «ВБЕТ» відновила роботу платіжних систем: представники букмекера розповіли про нововведення
14:12, 22 Грудня 2020
БК «Фавбет» запустила розділ «Скарбничка»: розбираємося, для чого він потрібен
14:12, 22 Грудня 2020
КРАІЛ: «В Apple Store було заблоковано 62 мобільні додатки з нелегальними азартними іграми»
14:12, 22 Грудня 2020
Антон Кучухідзе: «Партнерство між КРАІЛ і META показує, що навіть онлайн-сегмент азартних ігор можна ефективно регулювати»
14:12, 22 Грудня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія