Увійти

Легенда збірної Англії виступив проти реклами букмекерів на футболках клубів АПЛ

20:03, 29 Березня 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Легендарний англійський голкіпер, рекордсмен за кількістю поєдинків у складі національної збірної (125) Пітер Леслі Шилтон переконаний, що необхідно заборонити рекламу гемблінгу під час футбольних матчів, щоб максимально убезпечити молодих людей від розвитку гральної залежності.

Поділитися:

Легенда збірної Англії виступив проти реклами букмекерів на футболках клубів АПЛ

Шилтон – жива футбольна легенда Англії. Він разом з Гордоном Бенксом – найбільш величні воротарі в історії збірної «Трьох левів». Пітер – дворазовий володар Кубка європейський чемпіонів у складі «Ноттінгем Форест». У 1990-му році у складі збірної був за крок від виходу у фінал Мундіалю в Італії. 

Чимало колишніх гравців зараз успішно співпрацюють з гральними компаніями, а найбільш популярний формат партнерства – прогнози зі згадуванням та брендингом певної букмекерської контори. Проте Шилтон обрав протилежний шлях: у 71 рік колишній страж воріт активно виступає за скорочення згадувань гемблінг-компаній у футбольному просторі, пише Daily Mail

Річ у тім, що Пітер сам у минулому був затятим беттором. У своїй новій автобіографії, презентація якої запланована на вересень, він детально описує усю небезпеку, що пов’язана з індустрією беттингу. 

Шилтон на ЧС-1990

«Футбольні люди, які рекламують гемблінг-компанії, не знають жодної особи, яка уже зіштовхнулася з проблемами залежності (від азартних ігор – «РБ»), або не розуміють почуття сім’ї, один з членів якої – лудоман», – каже Шилтон. 

На його переконання, якби вони розуміли усю серйозність ситуації, ніколи б не наважилися бути причетним до представників цієї індустрії. 

«Є навіть шлюби, які розпалися через те, що тато або мама були ігроманами. А діти страждають. Я грав у азартні ігри 45 років, а мій потяг до цього з кожним роком посилювався, тому я прекрасно знаю про що мова. 

Наразі, оглядаючись на власний досвід, розумію, що повинен був зупинитися раніше. Саме цей фактор підштовхнув мене публічно заявити про свої погляди. Я прагну передати свій досвід іншим.

Гадаю, що великі клуби не повинні підписувати контракти з гральними компаніями, оскільки це зачіпає неповнолітніх. Ви не повинні рекламувати гемблінг дітям, це незаконно. У головах підлітків, які дивляться футбол, вболіваючи за улюблену команду або гравця, регулярно крутяться назви букмекерських компаній. Неможливо переглянути матч, щоб не побачити брендинг однієї з них».

Пітер – легенда збірної Англії

Шилтон припускає, що зростання проблем, пов’язаних зі ставками на спорт, спровокує величезне навантаження на соціальні служби.

Так, за результатами опитування Комісії з азартних ігор (UKGC), 9% дітей у віці від 11 до 16 років витрачали гроші на азартні ігри за тиждень до опитування. Також за оцінками фахівців, 1,9% опитаних в аналогічному віці вже мали проблеми із залежністю – це на 1,7%, аніж минулого року. 

«Їх стає усе більше і більше, це може призвести до величезного навантаження на соціальні служби. Прибуток компаній з індустрії ставок зростає разом з кількістю проблемних гравців як серед дорослих, так і серед дітей. Я не закликаю до заборони азартних ігор. Хочеться акцентувати на проблемах поширення лудоманії». 

Водночас Шилтон розуміє, які фінансові наслідки настануть для клубів, якщо ті припинять підписувати такі спонсорські угоди. 

«Є клуби, яким необхідний певний час для перебудови. Але багатим клубам, на кшталт команд з АПЛ, треба негайно заборонити спонсорство з гральними гігантами. Подейкують, що у деяких можуть виникнути фінансові труднощі, і я цього не розумію. 

Вважаю, що це не найкраща бізнес-модель, якщо їм доводиться покладатися на рекламу азартних ігор, щоб залишатися на плаву. 

У спорті в цілому і в футболі, зокрема, чимало вразливих до азартних ігор футболістів. Це зроблено для того, щоб гравці могли зіграти в азартні ігри у перервах між поєдинками. А з появою гаджетів цей процес став набагато простішим. Ось чому потрібно дивитися на усю галузь.

Я не сприймаю гасла «Грайте відповідально» і подібні. Вони мають на меті достукатися до проблемних гравців. Це усе поверхнево, а в гральній індустрії створюється видимість того, що хтось щось робить для захисту клієнтів», – підсумував Шилтон. 

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», сьогодні Рада з азартних ігор та ставок Великобританії (BGC) презентувала результати масштабного дослідження, у якому мовиться про позитивний вплив організаторів азартних ігор на економіку Великобританії.  

Більшість британців проти встановлення ліміту на розмір програних ставок – результати опитування

У Британії колишні беттори вийшли на вулиці із закликом припинити рекламу ставок на спорт

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
В Аргентині заблоковано мережу гемблінг-сайтів, які допускали до гри неповнолітніх
20:03, 29 Березня 2021
У Нідерландах введуть нові ліміти на депозити – залежно від віку бетторів
20:03, 29 Березня 2021
БК Betr почала співпрацю з жіночою спільнотою ставок Betting Ladies
20:03, 29 Березня 2021
Кожен десятий естонець страждає від ігрової залежності
20:03, 29 Березня 2021
Суд Нідерландів зобов’язав БК Unibet компенсувати беттору програші на суму €676 000
20:03, 29 Березня 2021
У Швеції кожен п’ятий робить ставки, деякі витрачають до €10 000 – дослідження
20:03, 29 Березня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія