Увійти

«КРАІЛ остаточно довела свою ефективність», – голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу

18:01, 18 Січня 2023
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Очільник Ukrainian Gambling Council (UGC) Антон Кучухідзе стверджує, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) чітко виконує поставлені завдання як з точки зору регуляторного контролю ринку, так і виконання бюджетних показників.

Поділитися:

Голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу запевняє, що український ринок азартних ігор продемонстрував високу адаптивність до викликів та стійкість, яка допомогла більшості легальних гемблінг-операторів пережити непростий минулий рік.

А КРАІЛ зі свого боку забезпечила необхідні регуляторні умови для цього, запропонувавши низку ініціатив для полегшення роботи легального гемблінгу.

«На функціонування КРАІЛ у державному бюджеті на 2022-й рік було закладено майже 107,2 млн грн. В результаті Комісія принесла до бюджету майже на 94% більше грошей (понад 1,166 млрд гривень – прим.), ніж було витрачено на її діяльність.

Саме ці цифри найкраще говорять про ефективність КРАІЛ – як державного регулятора та про доречність легалізації азартних ігор в цілому. Це потужний результат, адже навіть до війни дуже мало державних органів могли похизуватись такою ефективністю», – розповідає Кучухідзе.

На 2023-й рік дохід державного бюджету від ліцензійних платежів заплановано на рівні 1,596 млрд гривень, а на роботу Комісії буде виділено на 20% менше ніж у 2022-му році – 86,8 млн грн.

Очільник UGC не має сумнівів, що бюджетні показники будуть виконані – з огляду на ефективність, яку КРАІЛ продемонструвала в попередні роки, та той досвід адаптивності, який отримав легальний гемблінг-бізнес.

«У 2022-му році, працюючи в умовах повномасштабної війни, КРАІЛ остаточно довела свою ефективність та ще більше послабила позиції критиків її діяльності.

Впевнений, що в цьому році робота Комісії буде не менш ефективною, а легальний ринок азартних ігор нарешті побачить ухвалення важливих законодавчих ініціатив, які сприятимуть його розвитку», – підсумував Антон Кучухідзе у власному блозі на сайті «Українські новини».

Верховна Рада остаточно скасувала податкові пільги для грального бізнесу

Компанія Parimatch заплатила 108 млн гривень за продовження букмекерської ліцензії

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,,,
Поділитися:
Схожі записи
За підсумками співпраці КРАІЛ та Google LLC було заблоковано 19 додатків із нелегальними азартними іграми
18:01, 18 Січня 2023
«ВБЕТ»: «Наразі намагаємося налагодити роботу платіжних систем, але платежі можуть «зависати»
18:01, 18 Січня 2023
«ВБЕТ»: »Ми не встановлювали обмежень щодо введення/виведення коштів, це ліміти з боку банків»
18:01, 18 Січня 2023
Гетманцев: «За 8 місяців гральний бізнес поповнив бюджет України на суму 11,7 млрд гривень»
18:01, 18 Січня 2023
БК «ВБЕТ» відновила роботу платіжних систем: представники букмекера розповіли про нововведення
18:01, 18 Січня 2023
БК «Фавбет» запустила розділ «Скарбничка»: розбираємося, для чого він потрібен
18:01, 18 Січня 2023
Коментарі
Написати коментар
Повна версія