Увійти

Кополовець пригадав, як брав участь в договірному матчі

11:02, 2 Лютого 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Граючий спортивний директор «Минаю» Михайло Кополовець згадав, як мимоволі став учасником договірного матчу під час виступів у складі львівських «Карпат».

Поділитися:

Кополовець пригадав, як брав участь в договірному матчі

«Чи брав я участь у договірних іграх? Був один момент з «Металістом», якщо ти пам’ятаєш, один футболіст закінчив кар’єру – Лащенков. Я тоді був у команді рік – мене перед фактом поставили. Знав, що якась ситуація відбувається, я ж не ідіот – всередині команди був. Зрозуміло, що відчував що щось відбувається, але я жодної ролі не відіграв. 

Жодних грошей мені не передавали, молодим не давали. Тягали по судам, штрафи, проте я жодного не заплатив, бо не брав у тому участь. 

Ніколи в житті не ставив у конторі гроші. У мене немає різноманітних додатків у телефоні, тому я чистий, як сніжинка», – розповів Кополовець у випуску шоу «Бомбардир».  

Нагадаємо, договірний матч між «Металістом» та «Карпатами» був зіграний у Харкові в квітні 2008-го року – тоді господарі розгромили гостей з рахунком 4:0. Львів’яни отримали від представників харківського клубу 110 тисяч доларів, які були розподілені між гравцями стартового складу. Під час поєдинку захисник «Левів» Сергій Лащенков забив гол у власні ворота та отримав червону картку, сповна відпрацювавши свої 10 тисяч доларів. 

Зрештою, через факт договірного матчу «Металіст» був позбавлений бронзових нагород за підсумками чемпіонату, а у серпні 2013-го року CAS (Спортивний арбітражний суд у Лозанні – «РБ») остаточно визнав цей матч договірним: з команд повинні були зняти по 9 очок та зобов’язали виплатити штраф у розмірі 25 тисяч доларів. 

Михайло Кополовець зіграв у тому матчі 43 хвилини, вийшовши на заміну у другому таймі зустрічі. Апеляційний комітет Федерації футболу України за фактом його участі вирішив наступне: штрафні санкції у розмірі 5 тисяч доларів та умовна дискваліфікація на 3 роки з випробувальним терміном у 2 роки.

На Кобіна, Пшеничних, Федоріва, Іщенка, Налєпу наклали більш суворі санкції: штраф у розмірі 10 тисяч доларів та заборона професійно займатися футболом протягом 3 років з додатковим випробувальним періодом на 2 роки. Втім, найбільше у цій історії постраждав Сергій Лащенков, якому заборонили професійно займатися футболом протягом 5 років та наклали штрафні санкції у розмірі 10 тисяч доларів.

Арбітр ФІФА отримав трирічну дискваліфікацію за договірні матчі

«Карпати» в УПЛ: букмекер назвав шанси львів’ян повернутися в еліту

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,,,,
Поділитися:
Схожі записи
У Китаї довічно дискваліфіковано 43 футболістів за договірні матчі
11:02, 2 Лютого 2021
П’ять тенісистів із Мексики та Еквадору були спіймані на договірних матчах
11:02, 2 Лютого 2021
89% потенційних договірних матчів у серпні відбулися у футболі
11:02, 2 Лютого 2021
Коефіцієнти, що зіграли в матчі «Олександрія» – «Шахтар» (4:3)
11:02, 2 Лютого 2021
У Бразилії саджатимуть до 6 років за договірні матчі
11:02, 2 Лютого 2021
Футболісти АПЛ часто отримують пропозиції організувати договірний матч
11:02, 2 Лютого 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія