Увійти

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей може призупинити роботу

12:09, 6 Вересня 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Про це розповів перший заступник голови Консультаційно-експертної ради при Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Борис Баум.

Поділитися:

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей може призупинити роботу

«Одне з головних питань, що може сильно повпливати на розвиток нашого ринку — це те, що теоретично наприкінці жовтня Комісія може припинити роботу, адже завершуються контракти у її членів, які були обрані за «коронавірусною» процедурою, тобто на один рік. 

У березні Кабінет Міністрів зобов`язаний був оголосити конкурс, але цього зроблено не було. Напевно, Кабмін не хоче брати відповідальність, оскільки існує колізія, про яку усі знають», – сказав пан Баум під час круглого столу «Актуальні тенденції розвитку грального бізнесу в Україні».

В парламенті було зареєстровані одразу кілька законопроєктів, за допомогою яких можна було б усунути юридичні неточності у частині того, який державний орган повинен проводити конкурс на посади членів та голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Одна з таких законодавчих ініціатив — проєкт закону №5207-1 «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (щодо сприяння боротьбі з ігровою залежністю за авторством народного депутата від фракції «Слуга Народу» Андрія Мотовиловця.

За словами Баума, документ вже навіть був погоджений у профільному комітеті, проте справа до голосування бодай у першому читанні так і не дійшла. Критично важливо, щоб до завершення дії контракту голови та членів КРАІЛ депутати прийняли закон.

«Оголосити конкурс — це 45 днів, проголосувати — ще якийсь час. До кінця жовтня може скластися ситуація, за якої не буде навіть кворуму.

Розв’язання цієї проблеми просте: Кабінету Міністрів негайно оголосити конкурс, а поважним народним депутатам якомога швидше проголосувати у першому та другому читанні за цей законопроєкт, щоб він набув чинності до завершення контрактів чинного голови та двох членів Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Угоди інших членів діють до листопада або грудня», – резюмував перший заступник голови Консультаційно-експертної ради.

До слова, ще у квітні Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей  затвердженому висновку до законопроєкту №5207-1 теж рекомендувала парламентарям проголосувати за основу та в цілому саме за цей документ. 

Як інформував «РБ», голова КРАІЛ Іван Рудий назвав причину розповсюдженості нелегальних онлайн-казино та букмекерів. 

В одеському готелі Radisson будуть приймати ставки на спорт

Кучухідзе розповів скільки українців обмежили себе від гемблінгу

Опубліковано у: Бізнес, Новини, Вибір редакції
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
Голова UGC просить перевірити на корупційність новий законопроєкт про азартні ігри
12:09, 6 Вересня 2021
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
12:09, 6 Вересня 2021
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
12:09, 6 Вересня 2021
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
12:09, 6 Вересня 2021
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
12:09, 6 Вересня 2021
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
12:09, 6 Вересня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія