Увійти

Голова UGC заявив про недоречність ліквідації КРАІЛ

13:11, 4 Листопада 2022
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Очільник Ukrainian Gambling Council Антон Кухучідзе переконаний, що зараз не потрібно кардинально реформувати державне управління у сфері азартних ігор.

Поділитися:

Днями керівник Міністерства цифрової трансформації та віцепремʼєр Михайло Федоров розповів, що його відомство підготувало законопроєкт, в якому хочуть ліквідувати державну Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

З цього приводу висловився Антон Кухучідзе, голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу. Він стверджує, що така ініціатива є хибною:

З точки зору організації бізнесу, коли з’являється нова індустрія – то протягом трьох-п’яти років не рекомендується робити принципові зміни або трансформації для розвитку бізнес-моделі.

Західні інвестори дуже погано сприймають підкилимні бюрократичні ігри, які починаються навколо якоїсь індустрії. Тому ініціювання таких змін в державному регулюванні азартних ігор призведе до падіння довіри до української юрисдикції.

Переведення видачі ліцензій в онлайн-режим не вирішить багатьох проблем, які постають перед державою, а саме – профілактика питань лудоманії, боротьба з нелегалами тощо.

Також Кучухідзе наголошує, що у розвинених західних країнах створені окремі профільні державні регулятори саме для сфери азартних ігор, як КРАІЛ в Україні.

Крім цього, очільник UGC переконаний в тому, що ідея переведення видачі ліцензій на повну комп’ютеризацію відкриє двері для російських компаній, які зможуть зайти на український ринок і «фактично вкрасти персональні дані та гроші наших громадян». Комп’ютеризація не вирішить питання нагляду та контролю сфери азартних ігор.

«Як голова Асоціації я переконаний в тому, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей заслуговує на велику повагу. Державний орган щорічно заробляє в десять разів більше, ніж держава витрачає на його діяльність.

Будь-який початок розмов щодо зміни ринку на нових умовах, відстрочення актуальних податкових питань лише ускладнить життя легального бізнесу, в той час як нелегальний буде рости», – резюмував голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе.

«Необхідно ввести Державну систему моніторингу азартних ігор», – Кучухідзе

UGC відновлює роботу гарячої лінії з надання психологічної підтримки гравцям

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,,,
Поділитися:
Схожі записи
За підсумками співпраці КРАІЛ та Google LLC було заблоковано 19 додатків із нелегальними азартними іграми
13:11, 4 Листопада 2022
«ВБЕТ»: «Наразі намагаємося налагодити роботу платіжних систем, але платежі можуть «зависати»
13:11, 4 Листопада 2022
«ВБЕТ»: »Ми не встановлювали обмежень щодо введення/виведення коштів, це ліміти з боку банків»
13:11, 4 Листопада 2022
Гетманцев: «За 8 місяців гральний бізнес поповнив бюджет України на суму 11,7 млрд гривень»
13:11, 4 Листопада 2022
БК «ВБЕТ» відновила роботу платіжних систем: представники букмекера розповіли про нововведення
13:11, 4 Листопада 2022
БК «Фавбет» запустила розділ «Скарбничка»: розбираємося, для чого він потрібен
13:11, 4 Листопада 2022
Коментарі
Написати коментар
Повна версія