Увійти

ФІФА разом з ФБР обговорили можливі випадки договірних матчів на ЧС-2022

18:10, 17 Жовтня 2022
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Правоохоронний орган США прибув до Цюриха, щоб обговорити питання стосовно потенційної злочинності під час майбутнього чемпіонату світу в Катарі, зокрема поєдинків з договірним характером.

Поділитися:

ФІФА, керівна футбольна організація, провела перше засідання з питань чесності, до якого приєдналися федеральні слідчі із США, щоб обговорити своєчасне вирішення подібних питань на чемпіонаті світу, який розпочнеться 20-го листопада.

Партнерство між ФБР та ФІФА також пов’язане з тим, що США готуються до спільного проведення ЧС-2026 із сусідніми Канадою та Мексикою.

«Федеральне бюро розслідувань як основна правоохоронна та слідча служба Сполучених Штатів приєднається до нашої групи, щоб поділитися своїм досвідом та знаннями, зокрема в рамках підготовки до чемпіонату світу з футболу 2026-го року», – йдеться у заяві ФІФА.

Це сталося через сім років після того, як федеральне розслідування в США і пов’язана з ним справа у Швейцарії допомогли звільнити з посад багатьох корумпованих міжнародних футбольних чиновників, що призвело до усунення тодішнього президента ФІФА Зеппа Блаттера.

ФІФА створила спеціальну групу для спостереження за майбутнім чемпіонатом світу в Катарі відповідно до «основної мети організації – захищати та просувати чесність футболу на всіх його рівнях».

«За підтримки цільової групи ми вперше будемо відстежувати як ринки ставок, так і внутрішньоігрові дії в режимі реального часу на кожному матчі чемпіонату світу», – зазначили у ФІФА.

Крім того, до керівного футбольного органу приєднуються катарський Комітет з безпеки, Рада Європи, Глобальна система моніторингу лотерей, компанія Sportradar, що займається збиранням й аналізом даних для букмекерів, та міжнародна асоціація з чесних ставок IBIA.

Яку БК обрати для ставок на ЧС-2022?

Баранка натякнув, що матч Другої ліги України може бути договірним

Опубліковано у: Бізнес, Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,,,
Поділитися:
Схожі записи
У Китаї довічно дискваліфіковано 43 футболістів за договірні матчі
18:10, 17 Жовтня 2022
П’ять тенісистів із Мексики та Еквадору були спіймані на договірних матчах
18:10, 17 Жовтня 2022
89% потенційних договірних матчів у серпні відбулися у футболі
18:10, 17 Жовтня 2022
У Бразилії саджатимуть до 6 років за договірні матчі
18:10, 17 Жовтня 2022
Футболісти АПЛ часто отримують пропозиції організувати договірний матч
18:10, 17 Жовтня 2022
На Євро-2024 не виявлено підозрілих ставок: УЄФА та IBIA стежили за беттінг-активністю під час турніру
18:10, 17 Жовтня 2022
Коментарі
Написати коментар
Повна версія