Увійти

Ексгравець національної збірної України брав участь у договірних матчах

15:10, 7 Жовтня 2021
Олександр Дузь
Підписатися Читати в повній версії

За свою кар’єру футболіста Максим Калиниченко двічі стикався з іграми, які мали фіксований результат.

Поділитися:

Ексгравець національної збірної України брав участь у договірних матчах

Нещодавно західні видання опублікували цікаву історію з чемпіонату Гани, де в одному з матчів захисник клубу «Інтер Елліс» Хашмін Муса навмисно забив два автоголи, щоб зламати сценарій «договірняка». За словами футболіста, він ще до гри дізнався про нечисті наміри колег та вирішив внести корективи у їхні плани.

Цей матч пройшов у червні поточного року. Він мав закінчитися з рахунком 5:1 на користь клубу «Ашанті Голд», проте «виступ» Муси призвів до семи голів у ворота «Інтер Елліс». Попри таку відвертість та бажання зробити спорт чистішим, футболіста все одно звинуватили в участі у договірному матчі та дискредитації гри.

Вочевидь, ця історія надихнула відомого українського футболіста Максима Калиниченка і він через свої соціальні мережі розказав про досвід у контексті ігор з фіксованим результатом:

Я брав участь в договірних матчах двічі. Це було на зорі моєї футбольної кар’єри й не було пов’язане з іграми на тоталізаторі. Про них тоді ще, слава богу, не знали. Один взагалі не пам’ятаю, а ось другий врізався в пам’ять, адже трохи комічний.

За словами ексфутболіста, його команді потрібна була тільки перемога, проте м’яч вперто не йшов у ворота. Більш того, суперник примудрився ще й забити випадковий гол, пробивши у «дев’ятку» метрів з сорока. Йшла середина другого тайму. У футболістів почалася паніка, адже майже всі все знали, крім голкіпера:

По ходу п’єси з’ясовується, що воротарю суперника нічого не сказали, той тягне все як в останній раз. Якось забили один, я забив. Але потрібен ще, а воротчик задовбав! Вже справа зовсім до кінця матчу, нервують всі, включаючи суддів, а зробити нічого не виходить, все, як на зло, йде через одне місце…

Зрештою допоміг захисник, який сказав Максиму бігти у штрафний майданчик після вкидання з ауту, після чого порушив на ньому правила. За це арбітр, звісно, призначив пенальті:

І тут з’ясовується, що ніхто не горить бажанням бити цей пенальті, адже там воротар, який «не знає». Все ж таки забили ми той пенальті… Гіршого настрою після перемоги й забитого гола у мене не було ніколи … Ну і преміальних, звісно, ніхто за цю «гру» не запропонував.

Калиниченко не сказав, про який конкретно матч йшла мова у його розповіді. Однак, проаналізувавши архіви, можна зробити висновок, що історія Максима про гру «Дніпра» з «Миколаєвом», яка відбулася у сезоні 1998/99. Був у тому матчі й гол гостей у середині другого тайму, й пенальті на останніх хвилинах. Його, до речі, реалізував Олег Шелаєв, а до цього Калиниченко зрівняв рахунок.

Головним арбітром тієї гри був Сергій Дзюба. Ворота «Миколаєва» захищав Артем Штанько, тож саме він, вочевидь, ледь не зламав «договірняк». Цікаво, що цей голкіпер у 2019 році отримав дискваліфікацію. Саме за договірні матчі. Штанько був у складі ФК «Суми» у найскандальніший період цього клубу.

Гандболісти збірної Росії дискваліфіковані на невизначений термін

Зірку НХЛ звинувачують у грі «на контору»

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
УАФ перевірить, чи був договірним матч «Металіст» – «Кремінь» (ВІДЕО)
15:10, 7 Жовтня 2021
Асоціація суддів закликає призупинити бразильську Серію А через заяви про договірні матчі
15:10, 7 Жовтня 2021
Французький тренер звинуватив російський клуб у підкупі арбітрів на Кубку УЄФА 2004/05
15:10, 7 Жовтня 2021
Стало відомо, скільки потенційних договірних матчів у тенісі виявили з початку року
15:10, 7 Жовтня 2021
Через загрозу договірних поєдинків заборонили приймати ставки на боксерські бої в одній з країн
15:10, 7 Жовтня 2021
В Азербайджані знову розслідують можливий «договірняк» у футболі (ВІДЕО)
15:10, 7 Жовтня 2021
Комментарии (4)
Написати коментар
Коментарі 4
Повна версія