Увійти

Екс-тренер збірної України відреагував на рішення про перенесення Євро-2020

17:03, 17 Березня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Колишній керманич «Синьо-жовтих» Мирон Маркевич в коментарі для «Футбол24» прокоментував рішення УЄФА перенести проведення фінальної частини чемпіонату Європи на 2021-й рік через пандемію коронавірусу, інформує «Рейтинг Букмекерів».

Поділитися:

Екс-тренер збірної України відреагував на рішення про перенесення Євро-2020

– Мироне Богдановичу, замість Євро-2020 доведеться чекати Євро-2021. Що думаєте з цього приводу?

– Думаю те ж, що й усі. За таких умов проводити Євро зараз – нереально. Потрібно стабілізувати ситуацію. Перенести турнір на наступний рік – найбільш правильне рішення.

– Як це може позначитися на силі збірної України?

– Побачимо. Давайте спочатку дочекаємося, щоб можна було спокійно тренуватися і грати у футбол. Щоб глядачі сиділи на трибунах. Тоді можна буде про щось говорити. Бо те, що ми мали зараз – то не футбол. Кому він потрібний?

– У нас вистачає вікових гравців – Ярмоленко, Коноплянка, Марлос, Пятов… Через рік вони молодшими не стануть.

– Звичайно, з цієї точки зору було б краще зіграти ще цього року. Команда перебувала на ходу. Ну але куди ти від цього подінешся? Є така специфічна ситуація – потрібно з неї виходити.

Я не думаю, що за рік всі ці футболісти аж так сильно постаріють. З іншого боку, може це й добре. Бо зараз Ярмоленко тільки оговтується від травми. Зінченко повернеться в основний склад, Маліновський… Як то кажуть, все, що не стається – на краще.

– Мабуть, тепер можна з впевненістю говорити, що Шевченко не перейде у клуб, а продовжить роботу зі збірною?

– Ну так, і тренерський склад залишиться. Степаненко стане на ноги. А за той рік, можливо, ще хтось із молодих підтягнеться у збірну. У Зорі, наприклад, є хороші пацани. Будемо сподіватися, що те все скоро закінчиться і наш клубний футбол повернеться на звичні рамки. Це зараз – найголовніше.

Букмекери оцінили ймовірність призначення Шевченка наставником «Мілана» після Євро-2020

– Складається унікальна ситуація в історії футболу, коли два великі форуми відбудуться з перервою в один рік, адже на 2022-й запланований чемпіонат світу…

– Нічого страшного я в цьому не бачу.

– Як особисто ви захищаєтесь від коронавірусу?

– (Усміхається) Мию руки постійно. Щоправда, бігаю тепер лише біля дому. Кажуть, що вірус найбільш невблаганний до людей, яким за 60. Тому стараюся якомога менше бувати «на людях». Сподіваюся, це ненадовго. Все у нас повинно бути нормально.

Сьогодні, 17-го березня, УЄФА на екстреному засіданні що відбувалося за допомогою відеозв’язку, за участі усіх національних федерацій, вирішив перенести проведення Євро-2020 на червень-липень 2021-го року.  

Мирон Маркевич став головним тренером збірної України у лютому 2010-го року. При цьому фахівець поєднував роботу у головній команді країни з роботою наставником харківського «Металіста».

Під керівництвом Маркевича збірна України відіграла 4 матчі (3 перемоги та 1 нічия). У серпні 2010-го року Федерація футболу України позбавила «Металіст» дев’яти очок і оштрафувала на 25 тисяч доларів за нібито договірний матч у 2008 році з «Карпатами». 21-го серпня 2010 року на знак протесту Маркевич подав у відставку з посади головного тренера збірної України.

Букмекери: чи зможе збірна України перемогти у «групі смерті» Ліги націй?

Товариські матчі збірної України проти Польщі та Франції можуть скасувати

 

Опубліковано у: Новини, Спорт
Теги: ,,,
Поділитися:
Схожі записи
Україна на Євро-2024: БК виставили кефи на успіхи нашої збірної
17:03, 17 Березня 2020
Україна – Ісландія: цікаві спецставки на голи Довбика, Мудрика та інших футболістів «синьо-жовтих»
17:03, 17 Березня 2020
Сергій Ковалець: «Матч проти Ісландії буде легшим, ніж проти Боснії»
17:03, 17 Березня 2020
Беттор виграв понад 30 млн грн, завдяки переможному голу збірної України
17:03, 17 Березня 2020
Олег Федорчук: «Україна переможе Боснію після основного часу»
17:03, 17 Березня 2020
Конкурс до матчу Боснія і Герцеговина – Україна: 1000 грн на карту!
17:03, 17 Березня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія