Увійти

Економіст розповів про суперечності між позиціями НАЗК і президента щодо закону про гральний бізнес

11:08, 14 Серпня 2020
Сергій Гумен
Підписатися Читати в повній версії

Економіст Олег Пендзін висловився про легалізацію грального бізнесу в Україні. Відповідний документ підписав президент Володимир Зеленський у вівторок, 11-го серпня.

Поділитися:

Економіст розповів про суперечності між позиціями НАЗК і президента щодо закону про гральний бізнес

НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції) і Офіс президента не погодили питання про те, хто буде регулятором легалізованого грального бізнесу. Про це в інтерв’ю виданню «ГолосUA» розповів економіст Олег Пендзін.

«НАЗК – державний орган України, на керівні посади в якому призначаються фахівці виконавчою владою України. У НАЗК висловили свою точку зору з приводу цього закону.

Є суперечності між позиціями президента і НАЗК щодо окремих пунктів закону про легалізацію грального бізнесу – вони стосуються, в першу чергу того, хто буде регулятором цього ринку. Але президент прийняв рішення підписати цей закон і, швидше за все, незабаром почнеться процес імплементації, і будуть внесені певні зміни», – сказав Пендзін, коментуючи питання про те, як закон про гральний бізнес вплине на наповнення держбюджету.

Експерт також зазначив, що, ймовірно, в Офісі президента вирішили спочатку прийняти закон в тому недосконалому вигляді, як він є, а вже потім вносити в нього конструктивні зміни.

«Досить багато до цього закону є зауважень і, очевидно, Офіс президента робив оцінку цього законопроєкту, який надійшов на підпис президенту, і, ймовірно, вони визначили ризики, пов’язані з підписанням закону. Тому в цій ситуації, швидше за все, вирішили запустити цей закон і готувати до нього зміни, які знімуть нинішні суперечності», – вважає економіст.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що НАЗК направило президенту України Володимиру Зеленському листа, у якому висловило свої застереження стосовно закону «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Баум: «До початку вересня виправлять усі юридичні колізії в законі про гральний бізнес»

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
11:08, 14 Серпня 2020
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
11:08, 14 Серпня 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
11:08, 14 Серпня 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
11:08, 14 Серпня 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
11:08, 14 Серпня 2020
Фінмоніторинг заблокував на 30 днів рахунки VBET на 570 млн гривень – джерело
11:08, 14 Серпня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія