Увійти

Дейвідас Шемберас: «Позбулися тих клубів, які підозрювались у «договірняках»

13:03, 22 Березня 2016
Олександр Веселов
Підписатися Читати в повній версії

Відомий литовський футболіст Дейвідас Шемберас, який зіграв більше 80-ти поєдинків за національну збірну своєї країни, а вболівальникам найбільше запам’ятався виступами за московський ЦСКА, у складі якого вигравав Кубок УЄФА (2005), наприкінці минулого року завершив професійну кар’єру, і трохи пізніше був обраний президентом Асоціації футбольних клубів А-ліги – найвищого дивізіону футбольної структури Литви. Вже на новій посаді 37-річний фахівець розповів про проблему договірних матчів у литовському футболі.

Поділитися:

Президент Асоціації футбольних клубів А-ліги Дейвідас Шемберас

«Ми свідомо зменшили число клубів А-ліги з дев’яти до восьми. Як показала практика останніх років, якщо ми збільшуємо число учасників, то з’являються команди, які або не дограють сезон, або беруть участь в нечесних матчах. Краще менше, але якісніше. Тому ми відібрали конкурентоспроможні клуби зі стабільним фінансуванням», – розповів Дейвідас Шемберас в інтерв’ю Sovsport.ru.

«З договірними поєдинками були проблеми. Навіть приходили рапорти УЄФА з підозрами щодо деяких команд. У підсумку ми цих клубів позбулися. Будемо надалі жорстко викорінювати подібні речі. Пощади нікому не буде. Плануємо внести поправку в закон, щоб за подібні речі люди несли кримінальну відповідальність. Зараз же, поки цієї поправки немає, довести договірні матчі дуже складно – немає можливості вживати заходів», – резюмував колишній футболіст.

Зазначимо, що багато серйозних європейських букмекерських компаній вже припинили пропонувати у своїх лініях матчі чемпіонату Литви, про це ви можете дізнатися в спеціальному матеріалі «Рейтингу Букмекерів». Окрім того, згадаємо, що в сусідній до Литви Латвії нещодавно було прийнято законопроект, який серед покарань за договірні матчі у спорті передбачає тюремне ув’язнення.

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
У Литві суворо посилять обмеження реклами азартних ігор, зокрема на формах спортсменів
13:03, 22 Березня 2016
Литва фіксує рекордні відрахування від азартних ігор
13:03, 22 Березня 2016
У Литві БК оштрафували на €25 тисяч за порушення самовиключення гравця
13:03, 22 Березня 2016
У договірних матчах підозрюють четверо литовських футболістів вищої ліги
13:03, 22 Березня 2016
Регулятори грального бізнесу України та Литви підписали меморандум про взаєморозуміння
13:03, 22 Березня 2016
У Литві заборонили будь-яку рекламу букмекерів та казино
13:03, 22 Березня 2016
Коментарі
Написати коментар
Повна версія