Увійти

Букмекери: у Києві через COVID-19 запровадять комендантську годину?

16:04, 7 Квітня 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Днями міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що запровадження комендантської години у столиці буде неминучим, якщо і надалі зростатиме кількість хворих на COVID-19.

Поділитися:

Букмекери: у Києві через COVID-19 запровадять комендантську годину?

Компанія Favbet у лінії спеціальних ставок пропонує спрогнозувати, чи справді у Києві запровадять обмеження на перебування в громадських місцях та на вулицях у певний час доби. Так, за оцінкою аналітиків, 10% імовірності (коефіцієнт – 10.0), що цьогоріч вперше за часів незалежності жителям столиці доведеться перебувати у власних домівках під час комендантської години.

Контекст 

«Знаємо, що зараз комендантська година запроваджена у багатьох країнах Європи і ми нічого нового не вигадали. Є два шляхи: перший – вакцинація. Поки у нас немає достатньої кількості доз вакцини, тож залишається шлях обмеження, щоб розірвати ланцюг передачі інфекції.

Якщо цифри зашкалюватимуть і у нас станеться колапс медичної системи, у нас не буде іншого виходу, окрім як переходити до надзвичайного стану, який своїм рішенням може запровадити», – сказав Кличко в етері одного з телеканалів. 

Водночас очільник МОЗ Максим Степанов наголошує на юридичних аспектах такого рішення.

«Ми ніколи не вели таких розмов. Запровадження комендантської години, якщо говорити навіть чисто юридично, можливе, тільки якщо на території країни буде введено надзвичайний стан.

Там є відповідний механізм введення цього надзвичайного стану, узгодження, відповідно, Верховною радою, затвердження президентом, після чого можуть бути введені такі заходи», – пояснив міністр. 

Від понеділка у Києві посилили карантинні обмеження: закриті школи, дитячі садочки, торговельно-розважальні центри, кінотеатри, театри, фітнес-центри і спортзали, а заклади харчування працюють виключно на винос або доставку. У громадському транспорті (і наземному, і підземному) дозволений проїзд лише за наявності спеціальних перепусток. 

Минулої доби у Києві зафіксували 1417 випадків захворювання коронавірусної інфекції (до лікарень госпіталізувати 183 особи). Натомість для 45 хворих, на жаль, учорашній день став останнім. У столиці вже вакцинували трохи більш як 27 тисяч людей. Більшість з них – медики (14 600 осіб).

Нагадаємо, відповідно до закону, комендантську годину в Україні можуть ввести тільки за умови запровадження надзвичайного стану. Інший шлях – внесення народними депутатами змін до чинного законодавства. 

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», аналітики переглянули шанси України стати повноправним членом НАТО після заяви президента Володимира Зеленського, який сказав, що вступ до Північноатлантичного Альнсу – єдиний шлях до завершення бойових дій на Донбасі. 

Букмекери обвалили коефіцієнт на візит Байдена в Україну після запрошення Зеленського

Мельник: «Гральний бізнес міг би дати 70% коштів, витрачених на боротьбу з COVID-19»

Опубліковано у: Новини, Ставки
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
Розгорається скандал: Новака Джоковича затримали напередодні старту Australian Open
16:04, 7 Квітня 2021
Хто зараз фаворит президентських виборів в Україні на думку БК?
16:04, 7 Квітня 2021
Влада Латвії дозволила букмекерам відкрити наземні пункти
16:04, 7 Квітня 2021
Pfizer виплатить італійцю величезну компенсацію через ліки, які призводять до ігрової залежності
16:04, 7 Квітня 2021
Мельник: «Гральний бізнес міг би дати 70% коштів, витрачених на боротьбу з COVID-19»
16:04, 7 Квітня 2021
Букмекер назвав імовірність закриття київського метро через коронавірус
16:04, 7 Квітня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія