Увійти

Букмекери: імовірність цьогорічної зустрічі лідерів «нормандської четвірки» – 40%

14:11, 16 Листопада 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Букмекерська компанія Favbet пропонує клієнтам спрогнозувати, чи відбудеться цьогоріч зустріч «нормандської четвірки».

Поділитися:

Букмекери: імовірність проведення зустрічі «нормандської четвірки» – 40%

Ставку з коефіцієнтом 2.50 (40% ймовірності) розрахують як виграшну, якщо до кінця року Володимир Зеленський проведе зустріч у нормандському форматі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, французьким лідером Еммануелем Макроном та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Контекст 

На початку листопада глава делегації в ТГК Леонід Кравчук повідомив, що українська сторона прагне провести зустріч лідерів нормандського формату у 2020-му році. Мовляв, це необхідно для оцінки імплементації попередніх домовленостей.

«Щоб вони (мова про учасників зустрічі – «РБ) оцінили процес імплементації домовленостей, що зроблено, що не зроблено. І обов’язково обговорили умови безпеки й політичні умови для місцевих виборів. Щоб було точно і зрозуміло сказано, що місцеві вибори в ОРДЛО можливі лише за певних відповідних умов», – зазначив перший президент у коментарі виданню «Інтерфакс-Україна». 

У Кремлі на заяву Кравчука відреагували критично, тоді як президент Франції Еммануель Макрон підтримав ідею проведення зустрічі найближчим часом.

«Радий, що Еммануель Макрон погоджується, що зустріч нормандської четвірки треба провести якнайшвидше», – написав Володимир Зеленський у
після телефонної розмови з президентом Франції, який також запевнив, що можна розраховувати у його сприянні у процесі закінчення бойових дій на Донбасі.

Минулої п’ятниці у форматі відеоконференції відбулася зустріч політичних радників лідерів держав «нормандської четвірки», у якій взяв участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Він розповів про план дій щодо Донбасу, який підготувала українська сторона.

«Документ має назву «План спільних кроків учасників Тристоронньої контактної групи з виконання Мінських домовленостей». Ми розглядаємо цей документ як такий, що стосується імплементації Мінських домовленостей у роботі ТКГ. Цей документ є результатом усіх важливих напрацювань як у Нормандському форматі в минулому, так і в роботі ТКГ.

Я вважаю, що у разі знаходження порозуміння цей план спільних кроків може дійсно стати основою великої дорожньої карти, яку ми можемо прийняти на рівні Нормандського формату», – сказав Єрмак.

Цей документ передбачає встановлення миру на Донбасі та проведення навесні наступного року виборів на тимчасово окупованих територіях відповідно до Конституції та законів України. Втім, це стане можливим лишень у разі виконання кількох умов: припинення бойових дій, повна демілітаризація окупованих територій, взяття під контроль українською стороною усіх ділянок державного кордону, збільшення кількості представників моніторингової місії ОБСЄ до 1,5 тисячі та обмін полоненими за формулою «всіх на всіх» до 15-го грудня цього року.

У попередній раз лідери «нормандської четвірки» зустрічалися торік у грудні в Парижі після трирічної перерви. Тодішньою метою саміту було затвердження нової дорожньої карти імплементації мінських угод та обговорення формули Штайнмаєра.

Раніше повідомлялося, що аналітики букмекерської компанії Favbet оцінили імовірність звільнення Ірини Венедіктової з посади Генерального прокурора до завершення 2020-го року.

Букмекери оцінили шанси Верещук стати міністром оборони

Букмекери оцінили шанси Богдана повернутися в Офіс Президента

Опубліковано у: Новини, Вибір редакції
Теги: ,,,,
Поділитися:
Схожі записи
Коефіцієнт на перемогу Трампа на президентських виборах обвалився після дебатів
14:11, 16 Листопада 2020
Прем’єр-міністр Великої Британії виключить з партії політиків, яких викрили на ставках
14:11, 16 Листопада 2020
Охоронця британського Прем’єр-міністра заарештували через ставки на політику
14:11, 16 Листопада 2020
Зеленський анонсував рішення щодо контролю у сфері грального бізнесу в Україні
14:11, 16 Листопада 2020
Байден VS Трамп: букмекери назвали фаворита виборів президента США 2024
14:11, 16 Листопада 2020
На Тайвані семеро людей потрапили під слідство через ставки на політичні вибори
14:11, 16 Листопада 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія