Увійти

Біткойн офіційно визнано біржовим товаром в США

13:09, 26 Вересня 2015
Олександр Веселов
Підписатися Читати в повній версії

Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) вперше офіційно визнала віртуальну валюту біткойн в якості товару – наприклад, нарівні з нафтою і кукурудзою.

Поділитися:

Біткойн офіційно визнано біржовим товаром в США

У опублікованій постанові регулятора йдеться про те, що «біткоіни та інші віртуальні валюти визнані як біржові товари». Про це рішення оголошено разом із заявою регулятора щодо незаконної біржової торгівлі на адресу оператора платформи Coinflip, на якій ведуться торги біткоінами.

Тепер операції з біткоінами підпадають під юрисдикцію регулятора і він має намір офіційно регулювати торгівлю біткоінами та іншими віртуальними валютами, у тому числі їх опціонами і ф’ючерсами.

Нагадаємо, раніше в США йшли суперечки про те, чим є криптовалюти – товарами або грошима, а також відповідним подальшим регулюванням даної сфери.

Біткойн – найпопулярніша децентралізована система однойменної електронної валюти, що має модель peer-to-peer. Біткоіни можна обмінювати на реальні гроші, за них можна купувати продукти та послуги в інтернеті, в тому числі грати в азартні ігри і робити ставки на спорт.

Перші онлайн-букмекери, які працюють з біткоінами, з’явилися в 2012 році. Хоча цю валюту можна зустріти у нечисленних традиційних букмекерів, ставки в ній в основному приймають спеціалізовані букмекерські контори.

Для гравців на ставках біткоіни зручні – перш за все, тим, що транзакції проводяться моментально і є безкоштовними, крім того, деякі букмекерські контори допускають гру на біткоіни без реєстрації, тобто клієнт залишається анонімним.

Опубліковано у: Бізнес, Новини законодавства
Поділитися:
Схожі записи
Легалізація онлайн-ставок в Узбекистані: закон набуде чинності з 2025 року, грати можна з 18 років, фізичні особи звільнені від податку
13:09, 26 Вересня 2015
Верховний суд Іспанії скасував обмеження для реклами азартних ігор, зокрема для знаменитостей
13:09, 26 Вересня 2015
У Казахстані заборонять азартні ігри для держслужбовців, військових, боржників та осіб до 25 років
13:09, 26 Вересня 2015
Через загрозу договірних поєдинків заборонили приймати ставки на боксерські бої в одній з країн
13:09, 26 Вересня 2015
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
13:09, 26 Вересня 2015
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
13:09, 26 Вересня 2015
Коментарі
Написати коментар
Повна версія