Увійти

Антон Кучухідзе: «У восьми з десяти найщасливіших країн світу легалізовані азартні ігри»

13:07, 11 Липня 2023
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Щорічно World Happiness Report публікує рейтинг найщасливіших країн світу. Цьогоріч до переліку потрапили Фінляндія, Данія, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди та інші.

Поділитися:

З цього приводу голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе поділився цікавим спостереженням. Він зазначив, що у 8 з 10 найщасливіших країн громадяни можуть легально грати в азартні ігри.

Та чи є тут певний зв’язок? Кучухідзе пропонує розглядати це питання дещо глибше. За його словами, мова насправді йде не зовсім про гральний бізнес як складову щастя. Тут важлива комбінація декількох факторів:

Право вибору. Якщо людина хоче й може проводити свій вільний час, граючи в азартні ігри й отримуючи від цього задоволення – вона дійсно стає щасливішою. І навпаки: заборони та обмеження знижують загальний індекс щастя в суспільстві.

Контроль. Для забезпечення ефективного функціонування галузі гемблінгу та захисту прав гравців важливо мати чітку систему державного контролю.

У розвинених економіках існують відповідні законодавчі рамки, що регулюють всі аспекти ринку гемблінгу, починаючи від вимоги сплати ліцензійних платежів та податків, закінчуючи боротьбою з поширенням проблеми лудоманії.

Захист прав. Чим більш точні та систематизовані норми законодавства в певній галузі – тим легше забезпечити виконання прав як постачальників послуг, так і їхніх користувачів.

Крім того, за словами очільника UGC, самі гральні заклади здатні стимулювати відчуття щастя у гравців та дарувати невеликі порції дофаміну – гормону задоволення.

Якщо ж розглядати це питання ще більш глобально, то гральний бізнес здатен збільшити індекс щастя громадян й іншими способами: поліпшуючи економічний стан в країні, створюючи нові робочі місця, розвиваючи різноманітні суміжні галузі тощо.

Таким чином вплив легалізації та розвитку грального бізнесу – це явище більш глобальне та впливове, ніж більшість звикла вважати.

Наостанок голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу Антон Кучухідзе зазначив наступне:

«В Україні перший крок ми вже зробили – надали гравцям можливість ставити легально, не думаючи про те, що вони роблять щось «незаконне».

Звісно, той факт, що у 8 з 10 найщасливіших країн легалізовано азартні ігри, може виявитися лише збігом обставин. Проте якщо така тенденція спостерігається вже доволі тривалий час, відповідні висновки напрошуються самі по собі.

Гральний бізнес заплатив майже 3 мільярди гривень податків за пів року

В Україні тепер можна онлайн обмежити себе від участі в азартних іграх

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
Регулятор азартних ігор Бразилії закликав нелегальних букмекерів покинути ринок до 1 жовтня
13:07, 11 Липня 2023
БК Betano має найбільшу частку на нелегальному ринку азартних ігор у Бразилії
13:07, 11 Липня 2023
«ВБЕТ»: »Ми не встановлювали обмежень щодо введення/виведення коштів, це ліміти з боку банків»
13:07, 11 Липня 2023
У Казахстані фіксують у 5 разів більше правопорушень, пов’язаних з азартними іграми
13:07, 11 Липня 2023
Регулятор азартних ігор у Данії заблокував 162 нелегальних гемблінг-сайти у 2024 році
13:07, 11 Липня 2023
Гетманцев: «За 8 місяців гральний бізнес поповнив бюджет України на суму 11,7 млрд гривень»
13:07, 11 Липня 2023
Коментарі
Написати коментар
Повна версія