Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Згідно з Конституцією: експерт розповів, хто повинен формувати склад Комісії з регулювання азартних ігор

Владислав Стародубцев
Доктор політичних наук, директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко відреагував на провал голосування народних депутатів за законопроєкт, який був розроблений задля усунення юридичних колізії у частині профільного закону щодо формування складу Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.
Петренко - про те, хто повен формувати склад КРАІЛ

Петренко – про те, хто повен формувати склад КРАІЛ

За його словами, відповідно до положення Конституції, парламентські комітети не повинні втручатися у формування складу центральних органів виконавчої влади, а регулятор сфери азартних ігор належить саме до цієї категорії. Про це Петренко написав на своїй сторінці у Facebook

«Минулого тижня Рада провалила голосування за законопроєкт № 4351, який мав усунути наявні колізії в положеннях профільного Закону щодо складу та структури Комісії з регулювання азартних ігор в Україні. 

Так, колізія дійсно є, оскільки свого часу народні обранці підтримали дві несумісні правки під час голосування за профільний Закон, але неухвалення законопроєкту № 4351 не несе жодної трагедії.

Комісія з регулювання азартних ігор є центральним органом виконавчої влади (ЦОВВ), і з юридичної точки зору її керівництво має призначатись Кабміном, але аж ніяк не Комітетом ВРУ, як, наприклад пропонувалось законопроєктом №4351-1. В ньому було сказано, що під час формування складу Уповноваженого органу буде залучений лише комітет Верховної Ради України який визначатиме 5 членів Конкурсної комісії. Створена Комітетом комісія на конкурсних засадах мала б прозоро обирати претендентів до складу Уповноваженого органу.

Проте, згідно з Конституцією України, комітети ВРУ не мають права втручатись в процес призначення керівників ЦОВВ. Саме Кабмін має координувати діяльність Регулятора», – заявив пан Петренко. 

Днями Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала дві ліцензії на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор у наземних казино. Відтак, заклади перші цього виду азартних ігор з’являться у готелях Львова та Одеси. 

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», розмір загальних надходжень до державного бюджету від продажу ліцензій на організацію та проведення азартних ігор перевалив за позначку 200 млн гривень. Це вже більше, аніж річні видатки на утримання регулятора. 

Парламент не встиг розглянути законопроєкти про оподаткування грального бізнесу

«Їм не соромно за рішення?»: Кучухідзе розкритикував депутатів та заспокоїв потенційних операторів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт