Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Загальна сума збитків – £500 тисяч: у Британії лудоман ошукав понад 100 осіб

Владислав Стародубцев
Одна з жертв таких протиправних дій перебувала за крок від самогубства, адже втратила £60 тисяч заощаджень, відкладених з пенсії.
У Великобританії лудоман ошукав понад 100 осіб

У Великобританії лудоман ошукав понад 100 осіб

Суд міста Нортгемптон ув’язнив на майже шість років (5 років і 8 місяців) шахрая, який за допомогою різноманітних махінацій і схем виманив у людей майже £500 тисяч (понад ₴18 млн). Як з’ясувалося під час досудового розслідування, чоловік витрачав частину цих коштів для гемблінгу, позаяк був залежним від азартних ігор, а також полюбляв «жити на широку ногу».  

44-річний Майлз Картер створив цілу заплутану мережу брехні: від сторінок фейкових користувачів у соцмережах до фіктивних компаній. У період з травня 2013-го року по березень 2020-го року Картер володів кількома підробленими торговими рахунками, через які провернув низку афер. 

За сім років такої «діяльності» лудоман ошукав 101 особу, а загальна сума збитків, які зазнали люди в результаті дій Майлза, складає £494 тисячі (₴18,5 млн). У квітні Картер визнав себе винним у чотирьох пунктах обвинувачення, серед яких відмивання коштів і шахрайство шляхом обману. 

Для того, щоб обманути своїх жертв, використовував псевдоніми:  називався Полом Прічардом або Мейсоном Міллсом. У «доробку» Картера 11 судимостей за 35 скоєних злочинів, у тому числі крадіжку коштів минулого роботодавця за допомогою підробки чеків, що завдало збитків компанії на більш як £70 тисяч. Тоді за свої дії він отримав покарання у вигляді тюремного ув’язнення терміном на 28 місяців. 

Майлз Картер / Northampton Chronicle

Майлз Картер / Northampton Chronicle

Під час суду були зачитані матеріали справи. Зокрема, мова йшла про один з епізодів, у якому обвинувачений виманив у жертви £60 тисяч (2,3 млн) заощаджень, відкладених з пенсії. На цьому тлі жінка ледь не вирішила самотужки вкоротити собі віку. 

Іншим жертвам також було не солодко – частина з них втратила сім’ї, друзів, набула психологічних проблем і перестала довіряти людям. Оголошуючи рішення суду головуючий Руперт Мейо підкреслив, що одне з шахрайств Картера було пов’язано з передбачуваним високоприбутковим ощадним рахунком, створеним для допомоги людям в період пандемії COVID-19. 

«Це шахрайство, яке тривало 7 років, було ретельно і грамотно спланованим злочином, що призвело до великої кількості постраждалих від дій Майлза. Історії, розказані жертвами, сумні і трагічні: одна людина замислювалася про самогубство, інші перебували у дуже депресивному стані.

Отримані вами гроші були частково витрачені на азартні ігри, а також на те, щоб дозволити собі жити на рівні, який в іншому випадку був би абсолютно недосяжним», – сказав представник Феміди. 

Керівник відділу по боротьбі з шахрайством поліції Нортгемптона Браян Пай розкрив деякі  деталі справи. 

«Картет обманом змушував людей довіряти йому, перераховувати кошти. Вдавав що є представником діючих компаній. Це дозволяло йому жити на широку ногу. Витрачати шахрайські кошти на азартні ігри. Він доклав чимало зусиль, щоб змусити людей думати, що вони мають справу із законним бізнесом, тоді як усе було навпаки. 

Картер використовував назви справжніх компаній і або прикидався, що пов’язаний з ними, або створював нові компанії на основі цих справжніх назв, щоб обдурити людей. Ймовірно, Майлз видавався своїм жертвам найчеснішою людиною у світі, але, як довело слідство, це підступний і досвідчених злодій, головна мета якого – забезпечити фінансування своєї тяги до гемблінгу шляхом крадіжки чужих коштів, зароблених важкою працею. 

Майлз Картер – безчесний шахрай, і я сподіваюся, що час, проведений ним у в’язниці, дасть йому можливість подумати про те, як його дії вплинули на долю тих численних осіб, яким він завдав шкоди», – резюмував Пай.

Як розповідав «РБ», у Ньюкаслі ув’язнили лудомана, який завдав величезних збитків компанії Nike, також використовуючи фінансові махінації.    

Психологиня озвучила причини розвитку лудоманії серед дітей та дорослих

Колишня зірка настільного тенісу «заробив» майже $350 тисяч завдяки ставкам на договірняки

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт