Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Юрист: «Після 11 років існування в підпіллі буде проблематично обкласти гральний бізнес усіма податками»

Сергій Гумен
Керівник департаменту з правових питань компанії Nota Group Олег Борійчук вважає, що закон щодо легалізації грального бізнесу направлений на виведення з тіні цієї сфери, але одразу обкласти її податками навряд чи вдасться.
Юрист: «Після 11 років існування в підпіллі буде проблематично обкласти гральний бізнес усіма податками»

Юрист: «Після 11 років існування в підпіллі буде проблематично обкласти гральний бізнес усіма податками»

Керівник департаменту з правових питань компанії Nota Group Олег Борійчук висловився щодо прийнятого напередодні закону про гральний бізнес. Юрист вважає, що закон щодо легалізації грального бізнесу направлений на виведення з тіні цієї сфери, але одразу обкласти її податками навряд чи вдасться.

«Гральний бізнес в Україні був заборонений законом з 2009 року (окрім лотерей). Але фактично оператори лотерей через лазівку в законі здійснювали цю діяльність. Власники гральних закладів та сайтів купували дозвіл на роботу в одного з ліцензованих державою лотерейних операторів. За цими субліцензіями казино, зали з автоматами, букмекерські контори та онлайн-ставки формально ставали лотереями. А грошові обороти при цьому йшли повз бюджет, тобто знаходились в «тіні» від держави.

Тепер діяльність грального бізнесу хочуть законодавчо урегулювати, аби забезпечити додаткові надходження до бюджету, що так необхідно в період кризи. Гроші від ліцензій депутати хочуть спрямувати на підтримку медицини, спорту, культури, освіти та науки. Це однозначно плюс (якщо вони дійсно туди будуть спрямовані).

Мінус в тому, що загальна сума надходжень буде залежати від того, як багато компаній вийде на ринок і скільки з них продовжить працювати нелегально. Зараз гральний бізнес фактично виводиться з глибокої «тіні». Після 11 років існування в підпіллі відразу обкласти компанії усіма податками буде проблематично.

Звісно, спірних питань в законі багато та оцінити фінансовий ефект від легалізації поки складно. Але опускаючи моралізаторство, можна сказати, що легалізація грального бізнесу це більше позитив, ніж негатив і для бізнесу (який довгий час працював підпільно і зараз може вийти з тіні), і великою мірою для бюджету країни.

Як показала світова практика, легальний гральний бізнес працює практично в усьому світі та приносить серйозні доходи в бюджет», – заявив Борійчук в інтерв’ю виданню Mind.

«Рейтинг Букмекерів» писав, що економіст Олег Пендзін очікує надходження 10-15 мільйонів доларів до державного бюджету України від легалізації грального бізнесу.

Разумков не виключає наявність ризикових моментів в законі про гральний бізнес

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт