Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Юрист назвав причину, через яку Зеленський може ветувати закон про гральний бізнес

Сергій Гумен
Юрист Денис Комарницький заявив, що в переддень виборів президент Володимир Зеленський може не підписати закон про легалізацію азартних ігор, оскільки цей документ не підтримують багато українців.
Юрист назвав причину, через яку Зеленський може ветувати закон про гральний бізнес

Юрист назвав причину, через яку Зеленський може ветувати закон про гральний бізнес

Юрист, колишній депутат Київської Ради, керівник «Центру розвитку економіки та права» Денис Комарницький вважає, що крапка в питанні легалізації грального бізнесу на території України буде поставлена ​​ще не скоро. Експерт зазначає, що в переддень виборів закон про легалізацію азартних ігор президент країни Володимир Зеленський може не підписати, оскільки цей документ не підтримують багато українців. Про це Комарницький розповів в інтерв’ю інтернет-виданню «Новини України – From-UA».

– Свого часу ви були одним з ініціаторів обмеження і заборони азартних ігор. Нещодавно Верховна Рада все-таки прийняла закон про азартні ігри, навколо якого було зламано чимало списів. Однак суперечки тривають, і висловлюються сумніви в тому, що президент його підпише. Коли буде поставлена ​​крапка в цьому питанні?

– Навіть якщо президент накладе на нього своє вето, то законопроєкт не буде анульований. Він просто повернеться в парламент на доопрацювання, і процедура його прийняття піде по новому колу. Це стане лише відстрочкою його остаточного прийняття. Формально вона технічна, законопроєкт повернуть назад через виявлені в ньому порушення деяких норм.

Але є й інша причина: президенту відомо, що дуже багато виборців виступають проти легалізації азартних ігор, і цей закон може «зіпсувати карму» його партії. Так що у нього є підстави відкласти це на потім, поки не відбудуться вибори до місцевих органів влади.

Крапка в цьому питанні не буде поставлена ​​ніколи, тому що боротьба лобістів ігрової індустрії та противників азартних ігор буде тривати. Колись в Україні вже процвітав справжній «ігровий рай», країну охопила епідемія ігроманії, що штовхала людей на шалені вчинки та злочини. Вона зламала багато життів і сімей. Тому у 2007-2009 роках, з ініціативи ряду політичних сил, в тому числі моєї фракції в міськраді Києва, поступово вдалося заборонити роботу гральних залів і казино. Але як тільки цей закон буде прийнятий, почнеться нова боротьба. Її напруження буде залежати від наслідків легалізації азартних ігор.

Нагадаємо, що соціологічна група «Рейтинг» провела опитування на тему легалізації грального бізнесу в Україні. Ухвалення законопроєкту №2285-д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» підтримують близько чверті опитаних громадян країни.

Зеленський ветує закон про гральний бізнес – заява нардепа Железняка

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт