Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Юрій Шевченко: «Звільнення Андрія Шевченка з «Дженоа» зараз буде нелогічним»

Ярослав П'ятницький
Вчора «Дженоа» програла у надважливому поєдинку Серії А – домашньому матчі проти «Спеції» (0:1). На чолі з Андрієм Шевченком команда досі не знає смаку перемог в італійському чемпіонаті. Місцеві ЗМІ вже пишуть про можливе звільнення українського тренера з посади. Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів» і фахівець з італійського футболу Юрій Шевченко поділився своїми думками щодо подальших перспектив «грифонів» та екснаставника збірної України.
Юрій Шевченко: «Звільнення Андрія Шевченка з «Дженоа» зараз буде нелогічним»

Юрій Шевченко: «Звільнення Андрія Шевченка з «Дженоа» зараз буде нелогічним»

– Чому «Дженоа» під керівництвом Шевченка досі не змогла здобути жодної перемоги в Серії А і до того ж програла важливий домашній матч проти «Спеції» – прямого конкурента у боротьбі за виживання?

– Всі вже сто разів чули, в яку складну ситуацію потрапив Шевченко в листопаді. Багато травм, складний календар – дійсно все було так. Розраховувати на очки з «Ромою», «Міланом», «Ювентусом», «Лаціо», «Аталантою» було дуже складно. Тож нульова нічия проти «Аталанти» – дійсно успіх, зважаючи на обставини. З «Удінезе» та «Сампдорією», звісно, треба було намагатися брати очки, але й тут Шевченка можна виправдати – йому не вистачало гравців, а команда ще не звикла до стилю гри нового тренера.

Ось тут починається найцікавіше. Який стиль у Шевченка? З Давіде Баллардіні «Дженоа» виграла 1 раз за 12 матчів, але не мала вигляд безнадійного аутсайдера. Команда була сміливою, намагалася контролювати гру, ризикувала. Так, дуже багато помилялася у захисті, але забивала достатньо. «Дженоа» Шевченка майже не атакує. Український тренер, схоже, почав з налаштувань в обороні, але спрацювало це лише проти «Аталанти».

«Грифони» забили тричі за дев’ять матчів чемпіонату. Справа не тому, що у команди проблеми з реалізацією – у неї майже немає моментів. У схемі 3-5-2 величезні розриви між лініями, атака відірвана. За такої гри треба забивати все, що створюєш. Але про це «Дженоа» може лише мріяти.

шева1

Шевченко постійно говорить, що команда має бути агресивною, грати у свій футбол. Нічого такого не відбувається – складається враження, що гравці бояться ризикувати. Вони зосереджені на тому, аби не дати грати супернику, але й цю роботу бездоганно зробити не можуть. Проти «Спеції» генуезці жахливо відіграли перший тайм, хоча це був один з найважливіших матчів у сезоні.

Було дуже багато помилок у простих ситуаціях, команда банально не могла вийти із захисту, не втративши м’яча. У другому таймі, після замін та переходу на 4-3-3, стало помітно краще, було три шанси забити. Від того, що команда показала по перерві, можна відштовхуватися, але поки що «Дженоа» вмикається лише на короткі проміжки часу.

– Які перспективи в Андрія Шевченка у «Дженоа»? Українського тренера незабаром звільнять?

– Вже з’явилися чутки, що в «Дженоа» думають щодо можливого звільнення, але навряд чи це інсайди. Ймовірніше, просто припущення, яке дуже легко зробити після поразки від конкурента та трьох очок за дев’ять турів.

Шевченка покликали, аби розпочати революцію. Давіде Баллардіні звільнили не через результати – новим власникам треба було продемонструвати, що вони закладають новий курс. Це зрозуміло з призначення Шевченка, з появи нового генерального менеджера, з трансферів. «Дженоа» бере молодих гравців без досвіду гри в Італії, але з перспективами. Зазвичай від вильоту рятуються не так – тут потрібні ті, хто давно у Серії А.

шева2

Тож Шевченко зараз так само у складній ситуації – треба і давати результат, і адаптувати новачків. Звільнення саме зараз, на мою думку, буде нелогічним – власники обіцяли тренеру підсилення і мають дати час попрацювати з новими гравцями. Андрій казав, що хотів би мати футболістів під схему 4-3-3, тож трансфери ще будуть.

Мені здається, вирішальним стане лютий. Там підопічні Шевченка грають з «Венецією» та «Салернітаною» – командами, які йдуть поруч у таблиці. Якщо і в цих матчах все буде погано – то у керівництва вже будуть достатні причини для зміни тренера.

– Після вчорашньої поразки «Дженоа» приречена на Серію Б?

– «Кальярі» та «Салернітана» у 2022 році вже виграли – це проблема. Втім, це не означає, що попереду у них багато перемог. «Дженоа» буде складно, але команда не приречена. Всі конкуренти ще безліч разів втратять очки.

шева3

Поразка від «Спеції» може мати дуже погані наслідки. Але Мауро Тассотті все сказав правильно:

У нас попереду важливі матчі з командами, які йдуть у другій половині таблиці. Ми можемо взяти очки та відібрати їх у конкурентів. Також треба сподіватися на деякі несподівані результати з сильними суперниками. Маємо уникати помилок.

Якщо команда додасть – то може врятуватися. Це ідеальний сценарій. Але ось це «якщо» дуже тривожить. Адже поки що причин для оптимізму немає.

Тим часом аналітики букмекерської компанії Favbet теж не випромінюють оптимізму щодо перспектив Андрія Шевченка на чолі італійського клубу.

інфо

Юрій Шевченко: «У Лізі чемпіонів у мене два «іспанських» фаворити – Гвардіола та Анчелотті»

Роберто Моралес: «Луніну варто й далі залишатися в «Реалі»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 2
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт