Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Юрій Шевченко: «У Лізі чемпіонів у мене два «іспанських» фаворити – Гвардіола та Анчелотті»

Рейтинг Букмекерів
Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», автор телеграм-каналу «ДжанлукаЛападула» і ведучий подкасту «Діти Папи Карло» про італійський футбол розповів «РБ» про своє бачення виступів італійських команд у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій, а також фаворитів турнірів.
Юрій Шевченко: «У Лізі чемпіонів у мене два «іспанських» фаворити – Гвардіола та Анчелотті»

Юрій Шевченко: «У Лізі чемпіонів у мене два «іспанських» фаворити – Гвардіола та Анчелотті»

– Юрію, охарактеризуй успішність італійських клубів у єврокубках.

– По кожній команді – декілька речень.

Розпочнемо з єдиної команди, яка виграла групу. Як це вийшло у «Ювентуса»? Cправді важко зрозуміти. В чемпіонаті Італії команда Массіміліано Аллегрі може втратити очки в будь-який момент – вона програла «Емполі», зіграла внічию з «Венецію», і таких матчів було чимало. Але в Лізі чемпіонів «Юве» діяв майже безпомилково – 12 очок з «Мальме» та «Зенітом», хоча ризик був завжди. Шедевр Аллегрі – перемога над «Челсі» вдома, хоча 0:4 в Англії все ж таки, напевно, демонструють справжню різницю між командами. Тому і шедевр. «Ювентус» у тому стані, коли здавалося, що навіть з виходом з такої групи можуть бути проблеми, але в Європі поки все добре. Втім, є сумніви, що це надовго.

«Інтер» злякав одним очком за перші два тури, але у Сімоне Індзагі, здається, був чіткий план – нічия з «Шахтарем» його не дуже засмутила. Шість очок з «Шерифом» виправили ситуацію. Двічі програти «Реалу» – не трагедія, досвід виступів в ЛЧ у Індзагі мінімальний. Головним завданням було вперше за 10 років вийти з групи, і за це Сімоне вже обожнюють.

Златан Ібрагімович обіцяв «запалити» «Мілан», але в Лізі чемпіонів користі від нього не було.

«Аталанта» сама створила собі проблеми. Бергамаски раніше виходили з більш складних груп, а зараз фінішувати третіми було важче, ніж пройти далі. Замість одного очка у матчах з «МЮ» могло бути шість, «Янг Бойз» «Аталанта» теж мала перемагати, а у вирішальній гри не вмикатися, лише поступаючись у три голи. Проблема в тому, що команда змінюється, а от Гасперіні – ні. І нікуди не поділося відчуття, що «Аталанта» може помилитися саме тоді, коли помилки треба уникнути будь-якою ціною.

«Мілан» став четвертим, і це очікувано. Перед стартом групового турніру говорили, що для команди вже участь у ньому є успіхом, «Мілан» отримає досвід, а результат – це другорядне. Втім, «Россонері» зіграли дуже нестабільно. Сподобалися у трьох матчах, провалили три. Здається, їм було набагато легше за відсутності тиску, ніж коли від них очікували результат. Ще й Златан Ібрагімович обіцяв «запалити» команду, але в ЛЧ користі від нього не було.

Ліга Європи та Ліга Конференцій – турніри, які не надто цікаві італійським командам. Виліт не став би трагедією для «Лаціо» та «Наполі» – для них важливіший чемпіонат. Навряд чи треба чекати, що вони затримаються у ЛЄ. «Рома» зганьбилася у Норвегії, тож для Моурінью може бути принципово пройти до кінця. Але Серії А все ж важливіша – багато буде залежати від результатів римлян у національній першості.

– До слова, скажи, як тобі виступити українських клубів у єврокубках? У тебе є слова, щоб пояснити такі результати?

– За українськими командами слідкував мало – коли грали вони, я дивився матчі італійців. «Шахтар» неприємно здивував, у першу чергу, в матчах з «Шерифом». Так, для Роберто Де Дзербі це перший досвід у Лізі чемпіонів, але ж і для Юрія Вернибуда також. Навряд чи від італійця чекали перемог над «Інтером» та «Реалом», але проти «Шерифа» можна було розраховувати хоча б на одну перемогу. Щодо «Динамо», то це, на жаль, рівень чемпіона України – бути четвертим навіть у групі з кризовою «Барселоною».

У Лізі Європи непогані шанси були б у «Наполі» та «Аталанти», якби ці команди зробили ставку на турнір. Але, ймовірно, вони більше сил витрачатимуть на те, аби потрапити до четвірки у чемпіонаті.

– На твій погляд, яка вісімка проб’ється до чвертьфіналу Ліги чемпіонів?

– Дуже не люблю давати прогнози за два місяці до матчів – все може змінитися: трансфери, травми, ковід, психологічна ситуація. Але спробуємо.

  • «ПСЖ» – «Реал»: 65% на досвід Карло Анчелотті.
  • «Спортінг» – «Ман Сіті»: 90% на клас команди Пепа.
  • «РБ Зальцбург» – «Баварія»: 80% на Левандовського та компанію.
  • «Інтер» – «Ліверпуль»: 70% на «Ліверпуль», у «Інтера» ще й Барелли не буде.
  • «Челсі» – «Лілль»: 85% на «Челсі», мінімальні шанси на сенсацію.
  • «Вільярреал» – «Ювентус»: 55% на «Юве», навесні Аллегрі зазвичай додає, але буде складно.
  • «Атлетіко» – «МЮ»: 55% на Рангніка та Роналду, «Атлетіко» здається проблемним.
  • «Бенфіка» – «Аякс»: 55% на «Аякс», але пара непередбачувана.

– І наостанок дай свій прогноз щодо найімовірніших переможців Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій.

– У Лізі чемпіонів у мене цього року буде два «іспанських» фаворити. Пеп Гвардіола з «Ман Сіті» (ну треба ж колись, так?) і Карло Анчелотті, який брав ЛЧ у нульових та десятих.

У Лізі Європи непогані шанси були б у «Наполі» та «Аталанти», якби ці команди зробили ставку на турнір. Але, ймовірно, вони більше сил витрачатимуть на те, аби потрапити до четвірки у чемпіонаті, тож віддаємо статус фаворитів «Севільї» та «Боруссії».

У Лізі конференцій інтригують не стільки гучні імена «Роми» та «Тоттенхема», але амбіції їхніх тренерів – Моурінью та Конте хочуть перемагати. Якщо не вони, то вибрати потенційного переможця дууууже важко. Можливо, «ПСВ»?

Іван Громіков: «Мені смішно, коли Роджерс говорить, що мало знає про Лігу конференцій»

Максим Гіленко: «Про високі місця я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт