Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Як у Росії воротар і тренер «Тюмені» матч «Анжі» здавали

Рейтинг Букмекерів
Упродовж сезону ФНЛ 2014/2015 головний тренер «Тюмені» Костянтин Галкін і воротар Ренат Соколов зникли з команди після програного матчу «Анжі» (Махачкала). Через вісім місяців з’ясовуються цікаві подробиці тієї зустрічі.
Голкипера Соколов и тренера Галкина выгнали из "Тюмени", узнав, что они сдавали игру "Анжи"

Голкіпера Соколова і тренера Галкіна вигнали з «Тюмені», дізнавшись, що вони здавали гру «Анжі»


Матч «Анжі» – «Тюмень» відбувся в рамках 31-го туру ФНЛ 10 травня 2015 року. «Анжі» вкрай важливо було набрати три очки, щоб продовжити боротьбу за путівку в Прем’єр-лігу. «Тюмень» до того моменту втратила будь-яку турнірну мотивацію.

В результаті махачкалинці перемогли з рахунком 3:1. При цьому за рахунку 1:1 на 70-й хвилині матчу голкіпер «Тюмені» Ренат Соколов пропустив дивний гол, після несильного удару стрибнувши в сторону від м’яча (на відео момент із цим голом починається з 4:20). Більше в тому сезоні голкіпер, який раніше не пропустив ні хвилини, не зіграв. Зник з команди і головний тренер клубу Костянтин Галкін.

Обставинами тієї дивної гри зацікавилися після того, як колишній півзахисник «Тюмені» Олег Самсонов дав інтерв’ю сайту телеканалу «Матч ТВ».

«У «Тюмені» тренер з воротарем грали в свої ігри. Приїхали на гру, в роздягальні сидимо, зі мною поруч воротар. Тренер дає установку на гру, поступово встаємо і виходимо. Раптом тренер каже воротареві: «Не переживай, все буде нормально». Я дивлюся, думаю: «Що значить це «нормально?». Граємо, рахунок – 1:1. 70-а хвилина, хлопець з команди суперників пробиває в одну сторону, а воротар падає в іншу. Після матчу запитуємо, що трапилося. Він каже, то його щось засліпило, чи то щось побачив. На наступний день збираємося, дивимося цей момент. А там просто цирк: гравець в один кут б’є, а той в інший падає. Ми підходимо до нього: «Що за маячня?». Він: «Хлопці, я грав, я нічого не робив, не здавав. Приходить тренер: «Не можна засуджувати людей, ви всі 25 чоловік не праві, воротар молодець». Ми говоримо: «Ми з ним тренуватися не будемо». А тренер запитує: «Як не будете? Давайте розбиратися!». Закінчилося тим, що він сам себе закопав. Зізнався у всьому президенту клубу і поїхав», – розповів Самсонов.

Голкипер Ренат Соколов на заслуженном отдыхе. Декабрь, 2015

Голкіпер Рінат Соколов на заслуженому відпочинку. Грудень, 2015


Журналісти методом виключення з’ясували, що під опис ідеально підходить матч «Анжі» «Тюмень». Спливли і скріншоти вкрай цікавих ставок на ту зустріч. Гравці сміливо ставили великі суми на не найбільш очевидні результати на кшталт тоталу більше 3,5 голів.

Ставки на матч "Анжи" - "Тюмень"

Ставки на матч «Анжі» – «Тюмень»

Припущення ЗМІ підтвердив президент «Тюмені» Олександр Попов. Керівник не став відпиратися, чесно розповівши сайту «Чемпіонат» всю історію в подробицях.

«Тоді, після матчу з «Анжі», я дізнався, що сталося в роздягальні. Хлопці, гравці команди звернулися, попросили розібратися. Не хотіли вони все це так залишати. Що воротар стрибає в одну сторону, м’яч летить в іншу. Я викликав тренера: Галкін почав розповідати, що воротар не винен – ​​м’яч туди, він сюди. Ми подивилися ці епізоди ще раз – і там все було зрозуміло. Я сказав Галкіну з Соколовим: поки не розберуся, ви не в команді. Дві гри вони не були присутні. Я ще раз з хлопцями поговорив, все з’ясувалося, підтвердилося. З командою повністю згоден, що у воротаря була якась домовленість. Одразу спливли старі теми, що Соколов десь виступав разом з Галкіним («Волга» (Ульяновськ), сезон-2012/2013. – Прим. Ред.), знає його, покликав в «Тюмень». Очні ставки я не робив. Все і так зрозуміло було з ними. І ще. Всі знають, що у нас і в міні-футболі, і в великому принципова позиція по всьому цьому. З суддями в Тюмені не працюємо. Запитайте у будь-кого, як суддів в інших містах зустрічають і як у нас. В яких вони умовах в Тюмені живуть і десь ще. Вони нормальні люди – повинні судити нормально. Ми повинні професіонально до них ставитися. Тоді і питань не буде. І як у мене в команді почалися розмови, що гравець здає матч, а тренер захищає його, то вибору не було – я обох виставив», – наводить слова Попова видання.

Константин Галкин с января 2016 года прививает свою тренерскую философию игрокам ФК "Олимпиец" из Нижнего Новгорода

Костянтин Галкін з січня 2016 року розвиває свою тренерську філософію гравцям ФК «Олімпієць» з Нижнього Новгорода

У «Анжі» на чергові звинувачення в «дивному» матчі відреагували очікувано. Попросили пред’явити докази. Додавши при цьому, що навіть і не знають, що за футболісти грають в «Тюмені».

«Матч відбувся в травні, а слова президента «Тюмені» з’являються тільки зараз. Де логіка? Що ж він раніше мовчав? При всій моїй повазі до «Тюмені», я не знаю там жодного футболіста. Людина виганяє зі своєї команди воротаря і тренера і ще вплутує сюди «Анжі». Що відбувається? У нього є докази? Нехай тоді пред’явить їх. В іншому випадку його слова б’ють по іміджу нашого клубу. Ми завжди захищаємо свою репутацію!», – заявив гендиректор «Анжі» Сергій Корабльов в інтерв’ю «Спорт-Експресу».

До слова, нещодавно президент ФНЛ Ігор Єфремов, який підписував з букмекерами угоду про протидію договірних матчів, стверджував, що нічого про цей матч не знав.

«Я теж читав інтерв’ю Самсонова і знаю стільки ж, скільки і ви. Жодних матеріалів по тому матчу ми не отримували. Самі розумієте, що це великий процес: там ще і котирування букмекерів ж впливають. Нічого такого не було. Але якщо зараз це все опубліковано, люди дають інтерв’ю, то, звичайно, ми порушимо це питання. Олександр Валентинович Попов нам все розкаже, запитаємо у нього», – зазначив Єфремов в бесіді з кореспондентом «Чемпіонату».

У наприкінці 2015 роки півзахисник московського «Локомотива» Дмитро Тарасов розповів про договірний матч, в якому йому довелося брати участь. Журналісти провели розслідування і з’ясували, що під опис гри, наданий футболістом, підходять дві зустрічі. «Спартак-Нальчик» – «Том» (1:1), зіграний в рамках чемпіонату Росії 2-го листопада 2008-го року. А також «Терек» – «Локомотив» (3:1). Цей матч відбувся 31-го жовтня 2012-го року в 1/8 фіналу Кубка Росії. У відповідь на висловлювання Тарасова президент РФС і міністр спорту РФ Віталій Мутко зажадав від футболіста пред’явити докази, або ж припинити «тріпати язиком». Після чого Тарасов поспішив відмовитися від своїх слів.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт