Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Вимогу до букмекерів платити за використання назв турнірів виключено із законопроекту Мінспорту РФ

Рейтинг Букмекерів
У законопроект «Про внесення змін до ФЗ «Про фізичну культуру і спорт в РФ» в частині регулювання спорту вищих досягнень та професійного спорту» були внесені корективи, що стосуються діяльності з організації та проведення азартних ігор.
Вимогу до букмекерів платити за використання назв турнірів виключено із законопроекту Мінспорту

Вимогу до букмекерів платити за використання назв турнірів виключено із законопроекту Мінспорту

Уряд Росії пішов назустріч букмекерській спільноті та після експертного обговорення виключив із законопроекту «Про внесення змін до ФЗ« Про фізичну культуру і спорт в РФ »в частині регулювання спорту вищих досягнень та професійного спорту» спірні положення.

Нагадаємо, що винесений в серпні на громадське обговорення проект зобов’язував букмекерів і тоталізатори домовлятися з організаторами турнірів про використання їх назв при прийомі ставок і, відповідно, виплачувати за це певні кошти. Інакше їх в обов’язковому порядку зібрала б сама держава, щоправда, розміри і порядок винагороди ніяк не були позначені в тексті законопроекту. Таким чином, фактично вводилися б додатковим збором з контор, втім, відносно добровільним, адже при бажанні букмекери могли просто відмовитися від прийому ставок на російські змагання або ж знайти альтернативне юридичне рішення – називати турніри так, щоб гравцям було зрозуміло, але при цьому не порушувалися права організаторів.

Законопроект зустрів негативну реакцію букмекерської спільноти. Як підкреслив глава СРО букмекерів Костянтин Макаров в інтерв’ю «РБ», діалогу з бізнесом при розробці даної ініціативи не було. І ось вже після закінчення громадського обговорення Уряд до бізнесу все ж прислухався, вивчивши запропоновані СРО поправки.

У результаті із законопроекту були виключені положення, що зобов’язують організаторів азартних ігор у букмекерських конторах і тоталізаторах оплачувати внески за використання найменувань офіційних спортивних подій. У разі укладення відповідних угод між організаторами азартних ігор та організаторами спортивних заходів за своєю ініціативою, оплата між сторонами буде здійснюватися в рамках чинного цивільного законодавства.

«Ми дуже раді тому, що думка ринку була почута. Вдосконалення чинного законодавства, що регулює галузь, – це один з основних напрямків нашої діяльності. Ми збираємося і далі працювати над цим», – зазначив Костянтин Макаров.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт