Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Вибори президента США: коли Трамп публічно визнає поразку?

Владислав Стародубцев
За повідомленнями низки авторитетних американських ЗМІ, кандидат від Демократичної партії на виборах президента США Джо Байден набрав 270 голосів виборників, необхідних для обрання на пост президента держави.
Вибори президента США: коли Трамп публічно визнає поразку?

Вибори президента США: коли Трамп публічно визнає поразку?

Відповідно до котирувань букмекерської компанії Favbet, парі за 5.50, що відповідає 17% ймовірності, розрахують як виграшне, якщо до п’ятниці, 13-го листопада, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп у телевізійному зверненні до народу визнає, що програв вибори президента США.

Водночас на перебіг подій, за яким чинний президент США визнає власну поразку на виборах після 13-го листопада або і взагалі її не визнає ніколи, пропонують зробити ставку за коефіцієнт 1.12, що дорівнює майже 83% ймовірності.

Контекст 

За законами США, президента обирають не напряму, а через колегію виборників – це спеціальні представники від кожного штату. Для того, аби кандидатові стати новим президентом США, йому необхідно набрати щонайменше 51% голосів виборників. Усього їх – 538, тобто для перемоги кандидатові необхідно заручитися голосами 270 з них. У більшості штатів діє правило «переможець забирає все»: якщо більшість виборців проголосували за конкретного кандидата, то виборники від цього штату йдуть до нього.

Провідні американські ЗМІ – Associated Press, CNN, The New York Time, CNN – повідомили, що кандидат від Демократичної партії Джо Байден набрав понад 270 голосів виборників, що дозволили йому стати 46-м президентом США. Ба більше, навіть телеканал Fox News, який відомий своєю прихильністю до Республіканської партії, визнав, що Дональд Трамп зазнав поразки на виборах.

Втім, такі прогнози медіа не офіційні, а лише слугують для ілюстрації найбільш ймовірного сценарію підсумків виборів США, що відбулися минулого вівторка 3-го листопада. Цьогоріч підрахунок голосів може затягнутися, адже чималенький відсоток виборців вирішив голосувати поштою, щоб зайвий раз убезпечити себе від потрапляння до місць масового скупчення людей, що особливо актуально на тлі пандемії COVID-19.

Офіційне голосування колегії виборників відбудеться 14-го грудня. Після цього її рішення повинен затвердити конгрес, а 20-го січня відбудеться інавгурація 46-го президента США. До слова, президент України Володимир Зеленський вже встиг привітати кандидата від Демократичної партії з перемогою.

Водночас Дональд Трамп за кілька годин до прогнозів ЗМІ у Twitter написав: «Я ПЕРЕМІГ ЦІ ВИБОРИ З ВЕЛИКИМ ВІДРИВОМ!».

За інформацією Bloomberg, Джо Байден отримав рекордну кількість голосів виборців в історії США  – за 77-річного демократа свій голос віддали 69 759 833 громадяни. Це число перевершує кількість голосів, яку отримав експрезидент Барак Обама у 2008-му році. Тоді за нього проголосували 69 498 516 осіб.

Раніше «Рейтинг Букмекерів» писав, що колишній британський банкір поставив п’ять мільйонів доларів на перемогу чинного очільника США Дональда Трампа на президентських виборах.

Букмекери оцінили шанси Верещук стати міністром оборони

Букмекер назвав імовірність закриття київського метро через коронавірус

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт