Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Відомий холдинг за величезну суму придбає частину активів William Hill

Владислав Стародубцев
Міжнародний гемблінговий холдинг 888 стане власником неамериканських активів одного з найавторитетніших букмекерів світу — компанії William Hill.
Відомий холдинг за величезну суму придбає міжнародні активи WH

Відомий холдинг за величезну суму придбає міжнародні активи WH

Передумови продажу

Цьогоріч у квітні американська компанія Caesars Entertainment, що спеціалізується здебільшого на казино, фіналізувала поглинання William Hill за £2,7 млрд. За кілька тижнів після цього стало відомо про наміри нового власника відомого букмекера щодо продажу неамериканські активи WH, а першочергове завдання — позбутися наземних пунктів приймання ставок. 

У Caesars Entertainment не приховували, що їх не надто цікавлять активи William Hill поза межами США, особливо наземний сегмент бізнесу. Водночас, за словами американців, вони придбали бренд, у якого є величезний досвід роботи на конкурентному букмекерському ринку Великої Британії, тому де-факто купували досвід, який, як сподіваються у Caesars, допоможе їм в експансії ринку беттингу США, який наразі активно розвивається після скасування у 2018 році заборони укладати парі на спорт. 

Навіщо 888 придбання міжнародних активів William Hill?

Учора, 9 вересня, стало відомо що компанія 888 придбає бізнес WH поза межами США за £2,2 млрд. Представники холдингу пообіцяли не закривати жоден з 1400 наземних пунктів букмекера. Сторони сподіваються остаточно закрити угоду до завершення поточного року, але і не виключений гірший сценарій — перше півріччя 2022. 

Ринкова капіталізація 888 Holdings оцінюється у £1,5 млрд, тому щоб профінансувати покупку компанія домовилася з кількома банками щодо видачі кредитів на суму приблизно £2,1 млрд. Також 888 планує залучити близько £500 млн внаслідок випуску акцій. 

Рада 888 підтримала придбання активів William Hill і одноголосно пропонуватиме акціонерам холдингу проголосувати за закриття угоди. Ба більше, 47% інвесторів вже погодилися, інформує The Guardian

Раніше діяльність 888 була зосереджена здебільшого на онлайн-сегменті, тоді як після поглинання активів WH дозволить холдингу відкусити частину пирога у наземному сегменті букмекерського бізнесу. Аналітики підрахували, що завдяки об’єднанню бізнесів 888 Holdings вдасться зекономити до $140 млн щорічно. 

Виконавчий директор 888 Ітай Пазнер покладає великі надії на це поглинання: «Свого William Hill скоротила власну мережу з 2 333 пунктів до нинішніх 1400, процес прискорився через масове закриття ППС на тлі пандемії COVID-19 і ефекту зменшення доходів внаслідок зниження розміру ставки на терміналах FOBT зі £100 до £2.

Сьогодні вони управляють дуже добре керованою наземною мережею, пункти розташовані у хороших і престижних місцях. Ми плануємо їх зберегти й не звільняти прекрасних людей, які там працюють». 

Головна мета придбання активів William Hill – входження 888 до складу найвпливовіших букмекерських об’єднань Великої Британії: холдингів Flutter (власник Paddy Power, Betfair, SkyBet), Entain (Ladbrokes-Coral) та Bet365. 

Латиноамериканський букмекер планує освоїти Європу

Власник великих гемблінгових брендів хоче ввести обмеження для молоді

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт