Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Від 6 років в’язниці»: «Слуга народу» наполягає на кримінальній відповідальності за незаконний гральний бізнес

Сергій Гумен
Народний депутат партії «Слуга народу» Олександр Дубінський вважає, що штрафи не допоможуть в боротьбі з нелегальним гральним бізнесом в Україні. Парламентарій закликає карати порушників позбавленням волі.
«Від 6 років в'язниці»: Дубінський наполягає на кримінальній відповідальності за незаконний гральний бізнес

«Від 6 років в’язниці»: «Слуга народу» наполягає на кримінальній відповідальності за незаконний гральний бізнес

Народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Дубінський в ефірі телеканалу «112 Україна» закликав Верховну Раду проголосувати за легалізацію азартних ігор в Україні. Крім того, він наполягає, що треба ввести кримінальну відповідальність за організацію нелегальних гральних закладів.

«Цей законопроєкт має бути прийнятий. Попри гостру соціальну проблему нелегальних гральних залів, вони все одно існують і продовжують працювати. Хоча їх дуже прагнуть закрити.

Це величезні гроші, майже мільярд доларів тіньового прибутку, який абсолютно повз державний бюджет пролітає прямо зараз. Ці заклади продовжують працювати та генерувати дохід не в казну країни, як частину прибутку від цього бізнесу, який повинен обкладатися високими податками, а в кишені тих же правоохоронців, прокурорів, сбушників і тіньових ділків цього ринку», – розповідає парламентарій.

«Якщо такий бізнес існує, то його потрібно зробити законним. Відповідно, оподаткувати й відправити ці гроші до держбюджету. Я за прийняття цього закону як можна швидше. Після прийняття закону про гральний бізнес в бюджет країни повинні надходити від восьми мільярдів гривень щорічно. Я вважаю, що це реальна сума.

Єдине, що мене турбує, це те, що до другого читання законопроєкт була істотно пом’якшена відповідальність за ведення незаконного грального бізнесу. У тих поправках, які подавав я, була вимога, щоб мінімальна відповідальність за організацію нелегального ігрового бізнесу була від шести років позбавлення волі. Чому від шести років? Тому що це злочин особливої ​​тяжкості, він дозволяє слідчим органам отримати право на проведення дій. А зараз цю відповідальність намагаються набагато сильніше пом’якшити й обмежитися штрафом. Завжди, коли ти не боїшся сісти у в’язницю, ти можеш «вирішити» питання. Будь-який штраф – це привід до того, щоб щось «повирішувати». Я вважаю, що потрібно повернути жорстку кримінальну відповідальність за незаконний гральний бізнес», – підкреслив депутат.

«У нас в країні, на жаль, якщо вводити якісь правила, то вони повинні бути дуже жорсткими. Поки в вухо не даси, люди в себе не приходять. А будь-які спроби замінити ці «удари в вухо» штрафами та європейським регулюванням, яке це прикриває, – шлях до корупції. Штрафи в такому випадку не панацея, потрібна тільки кримінальна відповідальність. Що таке бізнес, який існує нелегально вже понад десять років? Уже давно налагоджені всі горизонтальні та вертикальні зв’язки з усіма правоохоронцями, всі добре знають, кому треба платити. Щоб такого більше не було, потрібна жорстка відповідальність», – говорить Дубінський.

«Чи знайдуться голоси для узаконення грального бізнесу? Я думаю, вони повинні знайтися. Тому що попередня версія законопроєкту, яку я представляв у парламенті, не набрала голосів через те, що голосування проходило в День Святого Миколая. Близько 44 депутатів «Слуги народу» раптом стали настільки релігійними, що не змогли тоді проголосувати за законопроєкт про легалізацію грального бізнесу. «Миколай», мабуть, приніс дуже багато «подарунків» цим депутатам, тому вони не змогли.

Була розбірка після цього в офісі президента та у нас у фракції… Але я ж голосував за, тому мене на ці розбірки не запрошували. І зараз, мені здається, голоси знайдуться. Але знову ж таки бентежить послаблення відповідальності, тому що можна легалізувати, але при цьому залишити великий сегмент чорного ринку. Я боюся, щоб легалізація не відбулася тільки для казино в п’ятизіркових готелях і окремих гральних зонах. А ось ці салони гральних автоматів, які зараз стоять у всіх станцій метро, ​​продовжать далі працювати, але вже в тіні. Не можна допустити, щоб з’явилося два ринки: чорний та білий», – підсумував законотворець.

Раніше голова депутатської фракції партії «Слуга Народу» Давид Арахамія заявив, що у четвер, другого липня, Верховна Рада має підтримати у другому читанні законопроєкт №2285-Д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Кілька сотень: Гетманцев назвав кількість готелів, де можна розмістити ігрові зали

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт