Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Верховна Рада знову відклала розгляд грального законопроєкту

Ярослав П'ятницький
Усім зацікавленим сторонам гральної індустрії доведеться дочекатися підтвердження змін до Закону про азартні ігри.
Верховна Рада знову відклала розгляд грального законопроєкту

Верховна Рада знову відклала розгляд грального законопроєкту

Законопроєкт 2713-д, який передбачає внесення змін до положень національного законодавства про азартні ігри, а також Податкового кодексу, мали проголосувати у Верховній Раді у п’ятницю, 3 грудня.

Однак більшість парламентської сесії депутати провели на розгляді інших питань. Тож голосування щодо вимог до азартних ігор та законопроєкту про внесення змін до оподаткування не відбулося, попри те, що він був на порядку денному у ВР.

«Ми постійно стежимо за ситуацією з тим, що стосується регулювання азартних ігор в Україні. Сьогодні ми очікували, що вона нарешті почне рухатися вперед.

На жаль, парламент не встиг розглянути законопроєкт 2713-д. Подивимося, чи зможе він нарешті потрапити на голосування за два тижні. Втім, на цей момент перспективи такого розвитку подій досить сумні», – прокоментував британському порталу sbcnews Ілля Мачаваріані, генеральний директор міжнародної гемблінгової компанії 4H Agency.

Раніше голосування було заплановане на кінець листопада, а потім було призначене на 3 грудня. Але поточні події демонструють, що зацікавленим сторонам доведеться чекати ще невизначений проміжок часу, аби прояснити ситуацію з оподаткуванням гральних операторів в Україні.

Нагадаємо, що згідно із цим законопроєктом має бути введено єдину ставку валового ігрового доходу (GGR) для всіх видів азартного бізнесу в 10%. GGR визначається як різниця між одержуваними ставками та виплаченими виграшами.

Законопроєкт зберігає податок на прибуток у розмірі 18%, скасовує потрійну оплату за ліцензії, а також звільняє від податків на виграші, що не перевищують 10 мінімальних заробітних плат. Також документ передбачає, що вся інформація, від податків до даних про гравців, має оброблятися на території України.

На прийняття закону в другому читанні чекають не лише оператори гральної індустрії в Україні, а й іноземні інвестори, щоб мати змогу повноцінно розпочати діяльність у ліцензованому секторі азартних ігор.

КРАІЛ обговорила детінізацію грального бізнесу

В Україні завдяки легалізації азартних ігор зросла кількість туристів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 3
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт