Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Наприкінці березня депутати вдруге спробують розглянути питання оподаткування азартних ігор

Владислав Стародубцев
Народні депутати під час наступного пленарного тижня вдруге спробують встигнути дійти до розгляду питання щодо податкових ставок для сфери азартних ігор.
Верховна Рада за два тижні розгляне законопроєкти про оподаткування азартних ігор

Верховна Рада за два тижні розгляне законопроєкти про оподаткування азартних ігор

У розкладі засідань на офіційному сайті Верховної Ради мовиться, що перші читання чотирьох законопроєктів «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від організації та проведення азартних ігор» будуть розглянуті під час наступного пленарного тижня (30 березня – 2 квітня). 

До сесійної зали парламенту будуть винесені проєкти законів №2713 (за авторством Олега Марусяка), №2713-1 (ініціатор – Дмитро Наталуха), №2713-2 (за авторством Олександра Дубінського), №2713-3 (ініціатор – Артем Дубнов) і №2713-Д (за авторством Олега Марусяка).

На думку доктора політичних наук Ігоря Петренка, ухвалення законопроєкту №2713-Д, який передбачає зменшення єдиної ставки на дохід (GGR) для усіх видів азартних ігор до 10%, пришвидшить вихід іноземних гральних компаній на ринок азартних ігор України. 

«Досі не вирішеним залишається питання щодо збалансування податків для грального бізнесу.

Відтермінування ухвалення цього законопроєкту (2713-Д – «РБ») не лише гальмує легалізацію, оскільки не дає необхідного стимулу для активного переходу операторів в білий сектор економіки, а й також віддаляє входження на український ринок західних компаній, які з собою мають принести значні інвестиції. 

Зрозумілі, прозорі та збалансовані податки є необхідною передумовою ефективної легалізації й подальшого стабільного наповнення державного бюджету.

Це прості й зрозумілі речі. Натомість гору бере деструктивне лобі в особі Дубинського, який, вочевидь, намагається знайти собі місце під сонцем. Але Дубінський є одіозною, а зараз вже й токсичною фігурою, яка перебуває під санкціями США, виключений з провладної фракції та партії. Тож поки здорові державні інтереси опиняються на задвірках.

Проте, так чи інакше, законопроєкт 2713-Д буде проголосовано, питання лише в часі.

Найголовнішим сьогодні є забезпечення сприятливого ґрунту для залучення на український ринок західних гральних гігантів, які сьогодні говорять, що  наразі працювати зі встановленою податковою базою в Україні надто дорого. 

Чим швидше ми вирішимо це завдання, тим скоріше держава отримає відповідні вигоди й значно більші надходження до державного бюджету», – написав пан Петренко на своїй сторінці у Facebook

Які положення з’явилися в оновленій версії законопроєкту №2713-Д, читайте за посиланням.

Як раніше інформував «Рейтинг Букмекерів», політолог-міжнародник, голова Гемблінг асоціації Антон Кучухідзе розкритикував окремих депутатів Верховної Ради за свідоме гальмування процесу лібералізації податкових ставок для гемблінг-операторів.

Рудий: «Потенціал грального ринку України – 6-7 млрд грн щорічно»

Перші наземні казино з’являться у Львові та Одесі: КРАІЛ видасть ліцензії двом операторам

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт