Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Вадим Троян: вилучили в Київській області 2,5 тис. апаратів – починаючи з рулеток і гральних столів

Рейтинг Букмекерів
Виконуючий обов’язки голови Національної поліції України Вадим Троян в розмові з виданням НВ розповів про своє бачення проблеми грального бізнесу в країні, який до цих пір залишається поза законом. На його думку, щоб її вирішити, необхідно ввести зміни в законодавство.
yava

На думку в.о. голови Нацполіціі України, вирішувати проблему грального бізнесу потрібно на рівні законодавства

За словами пана Трояна, гральні точки, всупереч забороні гемблінгу в Україні, не закривають в містах з тієї причини, що їх «кришує» поліція.

«Була історія в Броварах, коли з’ясувалося, що гральні точки в двох великих торгових центрах «кришувала» місцева поліція. На той момент – ще міліція, і один з двох так званих «діамантових» прокурорів. Я закрив кілька точок», – сказав він.

За його словами, в 2014 році до нього зверталися люди з Харкова з проханням зайти на ринок. При цьому вони стверджували, що внески, які вони забирають, підуть на потреби АТО. Тоді глава МВС (Арсен Аваков – прим. «РБ») оголосив двомісячне посилення боротьби з незаконним гральним промислом, звернув увагу пан Троян.

Однієї поліції мало. Потрібні зміни в законодавстві та інші підходи

«Ми вилучили в Київській області 2,5 тис. апаратів – починаючи з рулеток і гральних столів. Я вам поясню, що це таке. Їм за це – максимум штраф, ще й половину майна суди зазвичай повертають. Як боротися з цим? Людина купує автомат за 50 доларів, наприклад, і з одного такого автомата впродовж тижня заробляє 500 доларів. Тому вони спочатку сміялися. І вже коли вилучили близько сотні цих апаратів, постало питання, де все це добро зберігати. Я знайшов старі ангари, які стояли на балансі у МВС в Київській області. Випросив їх для зберігання. «Бив» їх таким чином півроку, вони бідні були. І громадськість, всіх піднімав. А потім вони пішли по судах і майже все забрали. Ось результат. Тобто, ми-то б’ємося, але однієї поліції мало. Потрібні зміни в законодавстві та інші підходи», – розповів в.о. глави Нацполіціі.

Пан Троян зазначив, що для нього гральні точки – як наркопритон, оскільки на цьому, на його думку, руйнується суспільство і сім’ї. «Але це завдання для депутатів – знайти до справи законний, логічний підхід. Інакше ми б’ємося з вітряними млинами. Так, ми не здаємося. Але є ще й інші інстанції, які потім же цим бізнесменам все повертають. Виходить боротьба по колу», – додав він.

При цьому пан Троян спростував думку про те, що гральний бізнес в Україні просуває Арсен Аваков, і що йому допомагає в цьому його радник Антон Геращенко.

Нещодавно Арсен Аваков закликав Верховну раду ухвалити необхідні законопроекти, які дозволили б вивести гральний бізнес з тіні в країні.

«Розчищення авгієвих стаєнь нами починається за два тижні – уже вкотре. Прохання всім легальним операторам підготувати дозвільні й податкові документи. Решті – закритися», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт