Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В’ячеслав Заховайло: «Петраков – радянська людина, що ви хочете?»

Рейтинг Букмекерів
Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному коментарі bookmaker-ratings.com.ua поділився своїми думками щодо поєдинку в кваліфікації до чемпіонату світу 2022 року Фінляндія – Україна та стосовно в.о. головного тренера Олександра Петракова.
В’ячеслав Заховайло: «Петраков - радянська людина, що ви хочете?»

В’ячеслав Заховайло: «Петраков – радянська людина, що ви хочете?»

– Як оцінюєте шанси збірної України у виїзному поєдинку з Фінляндією?

– Довкола Олександра Петракова та збірної точиться багато розмов, тож існує чимало різних думок. Переважно критичного, а не позитивного характеру. Обговорюється список викликаних, а головне – невикликаних гравців, кількість травмованих.

Сумніваюся в перемозі збірної України у Фінляндії. Не бачу передумов для такого результату. Немає цілої групи футболістів, і гравці взагалі ще не до кінця розуміють вимоги наставника.

Що я можу сказати? Петраков такий, яким він є. Стежу за його інтерв’ю. У віці Олександра Васильовича вже нічого його не змінить. Я ставлюся до нього з розумінням. Він радянська людина, яка має відповідний менталітет і принципи, яким не зраджує. Можна битися головою об стінку, але не буде жодної користі.

Я поважаю Петракова за впертість, він має свій ігровий стиль. Однак, скажу чесно, що сумніваюся в перемозі збірної України у Фінляндії. Не бачу передумов для такого результату. Немає цілої групи футболістів, і гравці взагалі ще не до кінця розуміють вимоги наставника. Не вірю, що в такій ситуації вдасться перемогти. Не здивуюся черговій нічиїй чи навіть поразці.

– Якщо українці не перемагають, то шансів на вихід до чемпіонату світу майже не залишається…

– Для цього Петракова й запросили до збірної. Доточка «в.о.» про це свідчить.

Одне діло займатися дитячо-юнацьким футболом, де певні педагогічні прийоми працюють. На цьому ж рівні потрібно володіти великою кількістю якостей, щоб бути тренером національної збірної. Це можна довести зараз лише результатом. Буде результат – буде Петраков, не буде результату – не буде Петракова. Це очевидно.

Я знаю та розумію радянських людей, які виросли в СРСР. Я сам один з них. Однак ментальність змінити дуже складно. Петраков нарікає на журналістів, але хто ж спровокував ситуацію? Він сам! Хто винен, журналісти? Ні, сам Петраков. Коли буде результат, тоді можна буде про щось говорити. А поки ж його немає, тому потрібно поводитися відповідно. Втім, наголошую вкотре, що з повагою ставлюся до Олександра Васильовича.

Якщо на юнацькому віці авторитарне управління чи жорсткість спрацьовує в педагогічній справі, то в Європі в команді майстрів на високому рівні щось подібне сприймається як кам’яний вік. На жаль, цього нікому не доведеш. Особливо Петракову.

– Знаєте, ніхто йому нічого поганого не говорив, однак тренер усе сприйняв «у багнети».

– Петраков – радянська людина, що ви хочете? Радянська людина… Людину можна привезти в Європу, все показати, проте СРСР залишається СРСР. Це печатка. Люди не хочуть перелаштовуватися. Їм цього не потрібно, вони комфортно почуваються в цій ролі. У цьому ж поганого нічого немає, я теж родом з СРСР. Однак ментальність різна.

Якщо на юнацькому віці авторитарне управління чи жорсткість спрацьовує в педагогічній справі, то в Європі в команді майстрів на високому рівні щось подібне сприймається як кам’яний вік. На жаль, цього нікому не доведеш. Особливо Петракову. Тренер має усталені погляди та думки, тому пробувати щось змінювати – це невдячна справа. Це ніколи не зміниться.

Якщо такий образ дасть результат, тоді всі скептики мовчатимуть у ганчірочку. Якщо ні, тоді наставника пошматують як мавпа газету. Петраков знав на що йде. Давати йому поради не варто. Він цього не потребує.

– Отож яким буде ваш прогноз на наступний матч?

– Прогнозую, що збірна Фінляндії не поступиться вдома українській команді.

Матч Україна – Боснія і Герцеговина проведуть не у Львові: що думають букмекери

Vbet – преміумспонсор збірної України з футболу

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт