Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В’ячеслав Заховайло: «Луческу може піднести сюрприз, яким здивує усіх»

Тарас Гончар
Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному інтерв’ю bookmaker-ratings.com.ua прокоментував розклад сил напередодні українського класичного протистояння «Шахтар» – «Динамо».
В’ячеслав Заховайло: «Луческу може піднести сюрприз, яким здивує усіх»

В’ячеслав Заховайло: «Луческу може піднести сюрприз, яким здивує усіх»

– Які у вас думки щодо зустрічі грандів?

– Чесно кажучи, складно передбачити переможця. Вважаю, що шанси у суперників на перемогу рівні. У кожної команди є свої переваги та недоліки станом на сьогодні.

Клуби зараз перебувають під емоційним стресом. «Шахтар» у погоні. «Динамо» має бажання втримати відрив. Зважаючи на бажання футболістів проявити себе та не помилитися, прогнозую певну скутість у діях гравців на полі. Мені здається, що перший тайм буде відносно обережним, з тактичними перевірками від тренерів.

У зонах між крайніми захисниками та вінгерами у «Гірників» частенько бувають розриви (я їх називаю «кишені»), чим може скористатися «Динамо». Луческу це знає краще, ніж будь-хто в Україні.

– На які напрацювання ви очікуєте від Луческу та Каштру?

– Не виключаю, що будуть певні новинки. Вважаю, що відсутність Сидорчука внесе свої зміни. Луческу думатиме над тим, як компенсувати втрату ключового виконавцям в опорній зоні. Замінити Сергія є ким, але не без нюансів. Так, можна перебудуватися в інші системи, проте не думаю, що Мірча піде на такі експерименти в грі з «Шахтарем». За підбором виконавців теоретично можна зіграти в три центральних захисники, проте Сирота, Попов і Забарний молоді, тому такий крок дещо ризикований.

Ми знаємо стиль «Гірників», які люблять домінувати, високо зустрічати й пресингувати. В центрі донеччани намагаються діяти компактно. Водночас «Шахтар» має проблеми в перехідних фазах і під час оборони. У зонах між крайніми захисниками та вінгерами у команди частенько бувають розриви (я їх називаю «кишені»), чим може скористатися «Динамо». Луческу це знає краще, ніж будь-хто в Україні.

– Повернення Циганкова піде на користь «Динамо»?

– Так, є питання з вінгерами в киян. Добре, що в команді є універсальний Караваєв, який може зіграти на флангах. Зверніть увагу, що всю весну немає Вербича. Кажуть, що Циганков повернувся, проте я не вірю, що його випустять з перших хвилин. Ігровий тонус ніхто не скасовував. Однак не виключаю, що Віктор спершу сидітиме на лавці запасних.

Зараз відбувається зміна поколінь, що не йде на користь «Шахтарю».

– Як оцінюєте кадрову ситуацію в «Шахтарі»?

– Є два «Шахтарі»: епоха Тайсона та епоха після Тайсона. Що би не говорили, але Тайсон, Марлос, Ісмаїлі – це один склад «Гірників», а без них – зовсім інший. Так, є дуже талановиті Соломон, Тете та Додо. Проте зараз відбувається зміна поколінь, що не йде на користь «Шахтарю». П’ятов втратив місце у воротах. Степаненко тривалий час був відсутній. Це все позначається в підсумку. Раніше завдяки досвіду та майстерності вищезгаданих виконавців був стабільний результат, а зараз він став передбачуваним.

Молоді «Гірники» по-футбольному обдаровані, підготовлені в плані креативу та індивідуальної гри на м’ячі. Вони якісно відрізняються від футболістів «Динамо». Проте в киян є свої плюси – організація гри та дисципліна. Це протистояння двох протилежностей. Те, чого не вистачає «Шахтарю», в «Динамо» – хоч греблю гати, і навпаки.

– Яким буде ваш прогноз?

– Важко передбачити результат. Думаю, що «Шахтар» навряд чи змінить структуру гри, а «Динамо», найімовірніше, не буде ризикувати. Хоча Луческу може піднести сюрприз, яким здивує усіх. Матч буде напруженим. Мій прогноз – обидві команди заб’ють. Не можу визначитися, хто виграє.

Букмекери оцінили шанси «Шахтаря» перервати виграшну серію «Динамо»

Букмекери назвали імовірність повернення Ярмоленка в «Динамо»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт