Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В’ячеслав Грозний: «Петраков перебуває в екстремальній ситуації. Його потрібно тільки підтримати»

Рейтинг Букмекерів
На початку вересня збірна України продовжить свої виступи у відбірковому турнірі чемпіонату світу 2022 року. «Синьо-жовтим» належить зіграти з Казахстаном (1 вересня) і Францією (4 вересня), а також запланований товариський матч проти Чехії (8 вересня). До цих поєдинків національну команду буде готувати новий головний тренер, Олександр Петраков. Своєю думкою з приводу цього призначення з «Рейтингом Букмекерів» поділився заслужений тренер України В’ячеслав Грозний.
В'ячеслав Грозний: «Петраков перебуває в екстремальній ситуації. Його потрібно тільки підтримати»

В’ячеслав Грозний: «Петраков перебуває в екстремальній ситуації. Його потрібно тільки підтримати»

Коли виникали розмови про те, хто гідний замінити Андрія Шевченка на посаді головного тренера збірної України, кандидатура Сергія Реброва була першою і єдиною, — сказав В’ячеслав Вікторович. — У кожного журналіста, фахівця, вболівальника є своя думка. Спробую аргументувати свою: Ребров зростає як наставник і дуже швидко. Він пройшов всі клубні сходинки в «Динамо», з першою командою два сезони поспіль вигравав золоті медалі. У Саудівській Аравії з «Аль-Ахлі» до останнього туру боровся за чемпіонство. Його команда виглядала солідно і, мабуть, з цієї причини наставник отримав запрошення від «Ференцвароша». З цим угорським клубом Реброву вдалося відродити колишні традиції. Команда через 25 років пробилася до групового турніру Ліги чемпіонів, було виграно три комплекти золотих медалей у внутрішній першості. Наступною сходинкою повинна була стати збірна України.

Упевнений, що Сергій хотів очолити головну команду країни. Думаю, що цю тему обговорювали ще взимку, коли «Мілан» виступав невдало в чемпіонаті й активно велися розмови про те, що Шевченко – перший кандидат на пост головного тренера «Россонері».

Природно, що після чемпіонату Європи у Шевченка з’явилося величезне бажання перейти на клубну роботу і це нормально, після п’яти років біля керма збірної, тим більше, що контракт з УАФ у наставника закінчився. Не вірю, що він взяв і несподівано для всіх повідомив про свій відхід. Так, про це годі було й знати вболівальникам і багатьом журналістам, тому і піднявся такий ажіотаж навколо цієї ситуації. Хіба хтось думав, що Ліонель Мессі колись піде з «Барселони»? Ні. Це цікаво читається.

З преси дізнався, що Ребров прилітав на переговори в Україну, можливо, всьому виною став контракт з клубом. Але я не вірю в те, що Ребров і його представники не внесли в контракт пункт, при якому наставник міг би піти без компенсації. Шкода, але ми не знаємо всіх нюансів. Це можуть знати тільки керівники «Аль-Айна», сам Сергій Ребров і Шандор Варга. Вся ця історія тягнулася до останнього.

Чи правильне прийняли рішення по Олександру Петракову? Вважаю, правильне.

Аргументувати можу тим, що Петраков перебуває на контракті з УАФ, його всі добре знають, він всіх добре знає. З великою групою футболістів він працював в юнацьких збірних різних вікових груп. Збірна України U-20 під його керівництвом стала чемпіоном світу. Все говорить за цього тренера. Головне його кредо — дисципліна. Зараз не потрібно бігти за якістю гри, зараз потрібен результат. «Синьо-жовті» мають потрапити на чемпіонат світу, а з якою грою, це не настільки важливо.

Тренер перебуває в екстремальній ситуації. Тому Петракова потрібно тільки підтримати. Ось, мовляв, кажуть, як сприймуть тренера гравці? Та яка різниця, вони ж не до Петракову в гості приїжджають, а в збірну України. Це честь надягати футболку головної команди країни, все інше потрібно відкинути на другий план і працювати на досягнення поставленого завдання, а воно повинно бути до снаги «Синьо-жовтим».

Повторюся, потрібно підтримати тренера, а не копати, як могло б бути краще, або чому не призначили іншого фахівця. Від цього ніхто не виграє. Все, тема закрита!

На даний момент головний тренер збірної України Олександр Петраков, потрібно йому допомогти на благо всієї нашої футбольної країни. 99% уболівальників хочуть бачити результат збірної, а не те, хто її очолює. Я згоден з Григорієм Суркісом, який вважає дивним призначення наставника за два тижні до ключових матчів відбіркового турніру ЧС-2022, але це, швидше за все, знову ж таки, пов’язано з тим, що до останнього чекали рішення по Реброву…

Букмекери оцінили шанси Петракова вивести збірну України на ЧС-2022

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт